Χωρίς clubbing φέτος το καλοκαίρι Μαγιόρκα, Ίμπιζα και υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσοι

Χωρίς clubbing φέτος το καλοκαίρι Μαγιόρκα, Ίμπιζα και υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσοι Facebook Twitter
0

Χωρίς clubbing φέτος το καλοκαίρι στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τα υπόλοιπα νησιά των Βαλεαρίδων, δηλώνει η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Φρανθίνα Αρμενγκόλ.

«Η νυχτερινή ζωή θα ακολουθήσει αργότερα, πιθανώς όχι πλέον αυτό το καλοκαίρι. Μόνο με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών μπορούμε να έχουμε και πάλι νυχτερινή ζωή. Με τυχόν γρήγορο άνοιγμα θα θέσουμε σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχoυν κάνει οι πολίτες μας για την καταπολέμηση της πανδημίας», σημείωσε.

Η Φρανθίνα Αρμενγκόλ περιέγραψε επίσης την πανδημία του κορωνοϊού ως «ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τον τουρισμό των ακροτήτων. Οι Βαλεαρίδες νήσοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ποιοτικό τουρισμό με μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών τους. Ο κορωνοϊός μάς έδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη για υπεύθυνο και αξιοπρεπή τουρισμό. Αυτή είναι τώρα η προτεραιότητά μας και είναι ευπρόσδεκτες oι οικογένειες και οι παραθεριστές οι οποίοι ενδιαφέρονται για αθλητικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό».

«Οι εμπειρίες με το άνοιγμα στους Γερμανούς τουρίστες από το Πάσχα ήταν πολύ θετικές. Μεταξύ των 40.000 παραθεριστών ο δείκτης θετικότητας ήταν πολύ χαμηλός. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μετακινηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο τα μέτρα ήταν πολύ πιο χαλαρά από ό, τι στη Γερμανία. Πολλοί Γερμανοί έρχονται σε εμάς με την αίσθηση ότι επιτέλους ξαναβγαίνουν έξω και αφήνουν τη δύσκολη περίοδο πίσω τους. Εδώ και αρκετές ημέρες, στις Βαλεαρίδες νήσους ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω των 25. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια για τους τουρίστες και τον τοπικό πληθυσμό. Τα καταλύματα προετοιμάζονται με τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας», πρόσθεσε.

Ειδικά η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου. Η ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών καταργήθηκε επειδή ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε εκεί κάτω από 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Αυτό έκανε τις διακοπές εκεί και πάλι δυνατές και μάλιστα χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή των τουριστών στη Γερμανία.

Πρόγνωση για την πορεία του τουρισμού φέτος τις τέσσερις Βαλεαρίδες νήσους δεν διακινδύνευσε πάντως η Αρμενγκόλ: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις έναν ακριβή αριθμό. Κανονικά τέτοια εποχή ξεκινούσε η πρώτη τουριστική περίοδος», είπε.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «η φετινή θερινή περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε ξανά την οικονομία μας. Στις Βαλεαρίδες νήσους, που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού πιο έντονα από οπουδήποτε αλλού στην Ισπανία», υπογράμμισε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων νήσων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Funke Mediengruppe

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM