Χολέρα σκοτώνει ανθρώπους στην Υεμένη - Οι αρχές ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπιστεί η επιδημία

Χολέρα σκοτώνει ανθρώπους στην Υεμένη - Οι αρχές ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπιστεί η επιδημία Facebook Twitter
Mια γυναίκα στέκεται δίπλα στην κόρης της που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Sana'a στην Υεμένη μετά από διάγνωση χολέρας
0

Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ζητώντας άμεσα την αποστολή βοήθειας για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μιας επιδημίας στη χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.


Συνολικά, στα νοσοκομεία της πόλης, της "προσωρινής πρωτεύουσας" της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι νοσηλεύονται 190 άνθρωποι με "ύποπτα" συμπτώματα. Από τις αρχές Οκτωβρίου τα κρούσματα χολέρας έχουν φτάσει τα 200.


Το υπουργείο αποδίδει την επιδημία στην ποιότητα του νερού που έχει υποβαθμιστεί σημαντικά μετά την καταστροφή των υποδομών εξαιτίας του πολέμου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που στηρίζουν τον Χάντι, διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία του Άντεν, ανέφεραν γιατροί της πόλης.


Στις 7 Οκτωβρίου ο ΟΗΕ έκανε λόγο για "έναρξη επιδημίας χολέρας" στην Υεμένη και για πολλά κρούσματα σε μια συνοικία της πρωτεύουσας Σαναά. Λίγες ημέρες αργότερα ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε ότι η επιδημία είχε περιοριστεί στην πρωτεύουσα και ότι κανένα κρούσμα δεν ήταν θανατηφόρο.


Η Υεμένη σπαράσσεται από πέρσι από τον πόλεμο μεταξύ των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα και τον βορρά της χώρας, και των κυβερνητικών δυνάμεων που είναι παρούσες κυρίως στον νότο. Περισσότεροι από 6.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ οι εκτοπισμένοι φτάνουν τα 3 εκατομμύρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM