Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter
0

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν χθες κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την επικράτεια του Ισραήλ.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε πορεία γυναικών στην περιοχή από την έναρξη των κινητοποιήσεων στον θύλακα, πριν από τρεις μήνες.

Από τα τέλη του Μαρτίου ο θύλακας έχει μετατραπεί σε θέατρο συχνών διαδηλώσεων εναντίον του ισραηλινού αποκλεισμού και υπέρ του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο, το 1948.

Φθάνοντας στην περιοχή με λεωφορεία από ολόκληρο τον θύλακα, πολλές μαζί με τα παιδιά τους, οι διαδηλώτριες έφθασαν έως και πενήντα μέτρα από το τείχος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λιγοστές από αυτές έφθασαν μέχρι το τείχος, με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια και κουφίγιες, παλαιστινιακά μαντίλια, να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, πριν επιστρέψουν.

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες του ισραηλινού στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

«Ήρθα για να ολοκληρώσω την πορεία που άρχισε η κόρη μου», εξήγησε η Ριμ Αμπού Ιρμάνα, 43 χρονών, κρατώντας ένα πορτρέτο της κόρης της, της 15χρονης Ουάσαλ--η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη τη 14η Μαΐου.

«Αυτές οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας και τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε, κρατώντας τον μικρό της γιο από το χέρι.

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter

Από την έναρξη των διαδηλώσεων στη Γάζα, την 30ή Μαρτίου, τουλάχιστον 138 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν τη 14η Μαΐου, την ημέρα που οι ΗΠΑ μετέφεραν την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όταν έχασαν τη ζωή τους 62 Παλαιστίνιοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM