Χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται από τις 1300 πτήσεις που ακυρώνονται λόγω απεργίας της Lufthansa

Χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται από τις 1300 πτήσεις που ακυρώνονται λόγω απεργίας της Lufthansa Facebook Twitter
0

Περίπου 18.000 επιβάτες της Lufthansa στη Γερμανία θα επηρεαστούν σήμερα και αύριο από τη «μαζική» 48ωρη απεργία του προσωπικού καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, η οποία την ανάγκασε να ακυρώσει συνολικά 1.300 πτήσεις.

Έπειτα από έκκληση του συνδικάτου UFO η απεργία αναμένεται να διαρκέσει από τις 00:00 της Τετάρτης τοπική ώρα (02:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως τις 00:00 της Παρασκευής τοπική ώρα και να προκαλέσει την ακύρωση 700 πτήσεων σήμερα και 600 αύριο.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το UFO είχε οργανώσει απεργία σε τέσσερις θυγατρικές του ομίλου Lufthansa, προκαλώντας την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων. Ωστόσο τότε οι κινητοποιήσεις δεν αφορούσαν τη μητρική εταιρεία, καθώς η Lufthansa συμφώνησε σε αυξήσεις μισθών 2%, μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε το συνδικάτο.

Όμως τώρα το UFO ξεκινά νέο γύρο απεργιών εξαιτίας «της επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευθεί» τα άλλα αιτήματά του, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM