Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σικάγο διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική Τραμπ «κατά των γυναικών»

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σικάγο διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική Τραμπ «κατά των γυναικών» Facebook Twitter
Twitter
0

«Πορεία έως τις κάλπες»: Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Σικάγο για να καταγγείλουν την πολιτική «κατά των γυναικών» της κυβέρνησης Τραμπ και να προτρέψουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν μαζικά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ψηφίστε, η ζωή σας εξαρτάται από αυτό!», «Κάθε ψήφος, κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλα μετράνε» ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών.

«Θα ήθελα οι γυναίκες να επένδυαν στις ενδιάμεσες εκλογές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 23χρονη Σάρα Σιεράκι. «Οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν. Πρέπει να πάνε» να ψηφίσουν, επέμεινε η γυναίκα.

Οργανώσεις και πολιτικοί αξιωματούχοι εγκατέστησαν πάγκους στο κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, ενώ ένα τεράστιο μπαλόνι, με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ, διακρινόταν πάνω από το πλήθος.

«Θέλουμε (...) να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να πάνε να ψηφίσουν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Σίλερ, η διευθύντρια του Women's March Chicago, που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Η Σίλερ εκτιμά ότι ο πρόσφατος διορισμός στο Ανώτατο Δικαστήριο του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση, στάθηκε αιτία για να κινητοποιηθούν πολλές γυναίκες.

«Οι γυναίκες νιώθουν οργή» συμπλήρωσε.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης στο Σικάγο, που πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα «Πορεία έως τις Κάλπες» (#MarchToThePolls), σχεδίασαν αυτήν την κινητοποίηση, ενώ απέχει λιγότερο από ένας μήνας πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα ελπίζει να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί τον Οκτώβριο και σε άλλες πολιτείες, μεταξύ αυτών ορισμένες που ψηφίζουν παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους, όπως το Τέξας, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα.

Στόχος, σύμφωνα με την οργάνωση Women's March Chicago, οι διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν για το «πρόγραμμα κατά των γυναικών του Λευκού Οίκου και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα, ακόμα κι αν η χρηματοδότηση του εγχειρήματος προήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της από οργανώσεις υπέρ των Δημοκρατικών κι ένα μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον προβλήθηκε σε μια μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια της πορείας.

«Θέλουμε να πάρουμε πίσω τα ηνία μιας κυβέρνησης που βρίσκεται εκτός ελέγχου και να τα δώσουμε σε ηγέτες που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Έμαν Χασαμπάλα Άλι, μια εκ των διοργανωτριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM