Χιλιάδες άνθρωποι στην νεκρική πομπή της σορού του Σουλεϊμανί - Φωνάζουν «Θάνατος στους Αμερικανούς»

Χιλιάδες άνθρωποι στην νεκρική πομπή της σορού του Σουλεϊμανί - Φωνάζουν «Θάνατος στους Αμερικανούς» Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βαγδάτη για να συμμετέχουν στην νεκρική πομπή της σορού του Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από αμερικανική επιδρομή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, πολλοί είναι ντυμένοι στα μαύρα και κρατούν ιρακινές σημαίες και σημαίες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, αρκετοί φωνάζουν «Θάνατος στην Αμερική» ενώ σύμφωνα με το Reuters κόσμος είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους από τα χαράματα για να συμμετάσχει στην τελετή.

Όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη αξιωματούχους του Ιράν, οι σοροί του Ιρανού υποστράτηγου και των άλλων θυμάτων της αμερικανικής επιδρομής, θα επιστραφούν στη συνέχεια στην Τεχεράνη για την κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ανταποκριτής του Al Jazeera μεταδίδει πως η πομπή είναι τεράστια και θα κινηθεί προς τον ποταμό Τίγρη ενώ περιλαμβάνει και ασθενοφόρα. Την νεκρική πομπή συνοδεύουν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.

Χιλιάδες άνθρωποι στην νεκρική πομπή της σορού του Σουλεϊμανί - Φωνάζουν «Θάνατος στους Αμερικανούς» Facebook Twitter

Το Σάββατο θα διεξαχθούν νεκρικές πομπές και στις πόλεις Καρμπάλα και Νατζάφ, οι οποίες είναι ιερές για τους Σιίτες. Ο Αλί Χαμενεϊ, ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, θα ψάλλει την προσευχή στην τελετή στην Τεχεράνη και η σορός του Σουλεϊμανί θα ταφεί στην πόλη Κερμάν, από την οποία καταγόταν, όπως έγραψαν ιρανικά ΜΜΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ