Χαρακωμένα ζώα με κομμένα αυτιά: Μυστήριο με τον ακρωτηριασμό αλόγων και πόνι στη Γαλλία

Χαρακωμένα ζώα με κομμένα αυτιά: Μυστήριο με τον ακρωτηριασμό αλόγων και πόνι στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Άγνωστοι επιτίθενται με μαχαίρια σε άλογα και πόνι σε στάβλους και βοσκοτόπια της Γαλλίας, κίνηση που πιθανολογείται ως θρησκευτικός ακρωτηριασμός. 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προβληματιστεί έντονα με τις μακάβριες επιθέσεις, στις οποίες μεταξύ άλλων έχει κοπεί ένα αυτί -συνήθως το δεξί- του ζώου, παραπέμποντας στο τρόπαιο των ταυρομαχιών. 

Τουλάχιστον 30 επιθέσεις έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας. Μια επίθεση σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό περιοδικό Le Point. Ωστόσο με κάθε επίθεση, το μυστήριο απλώς μεγαλώνει. «Δεν αποκλείουμε τίποτα», σχολίασε ο υπουργός Γεωργίας. 

Χωροφύλακες στο Οσέρ της Βουργουνδίας έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σκίτσο φερόμενου δράστη, βασισμένο στην περιγραφή ενός άντρα που καβγάδισε με δυο άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στο καταφύγιο ζώων του. «Συνήθιζα να είμαι ξέγνοιαστος όταν έβγαζα τα άλογά μου στα βοσκοτόπια. Πλέον νιώθω έναν φόβο στο στομάχι», δήλωσε.

Για την επίθεση τον ειδοποίησαν τα δυο σκυλιά του. Ο ίδιος τραυματίστηκε στο χέρι, παλεύοντας με τον ένα δράστη που έφερε μαχαίρι, ενώ ο άλλος έσκισε τα πλευρά από δύο πόνι, τα οποία αναρρώνουν αλλά «έχουν υποστεί ψυχολογικό τραύμα». Οι δυο δράστες διέφυγαν οδικώς. 

Την επόμενη ημέρα, ένα νεαρό πόνι δέχθηκε επίθεση στο Σαόν-ε-Λουάρ. Σε μια άλλη περίπτωση, αφαιρέθηκαν κάποια από τα όργανα ενός αλόγου, ενώ ένας γάιδαρος, που φέρεται να συμμετείχε σε παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στο Παρίσι, σκοτώθηκε σε μια φρικιαστική επίθεση τον Ιούνιο. 

Στη Γαλλία, οι θεωρίες αφθονούν ως προς το αν οι ακρωτηριασμοί αποτελούν μια νοσηρή τελετή μιας άγνωστης λατρείας, ένα ψυχρό «challenge» που μεταδίδεται μέσω social media ή πράξεις αντιγραφής. 

«Ένα φοβισμένο άλογο σε ένα βοσκοτόπι δεν πιάνεται. Το άλογο που αισθάνεται σιγουριά με ανθρώπους, θα έρθει, θα το βρει φυσιολογικό το να του φορέσεις χαλινάρια ή ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του», σχολίασε κτηνίατρος. «Δεν είμαι βέβαιη ότι χρειάζεται κανείς τεράστια γνώση των αλόγων για να προβεί σε τέτοιες πράξεις», πρόσθεσε. 

Η Πολίν Σαραζίν, ιδιοκτήτρια ενός θύματος, της Λαίδης, δημιούργησε στο Facebook την ιδιωτική ομάδα «Justice for our Horses», μετά την βάναυση θανάτωση στις 6 Ιουνίου του αλόγου της, κοντά στη Διέππη, με στόχο την κοινοποίηση ιστοριών και συμβουλών. Η ομάδα μετρά ήδη περισσότερα από 17.000 μέλη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM