Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο

Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο Facebook Twitter
1
Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο Facebook Twitter

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Κίεβο όταν η τεράστια διαμαρτυρία 200,000 διαδηλωτών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, εξελίχτηκε σε βίαιη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το Κοινοβούλιο.

Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο Facebook Twitter

Αιτία για την νέα αυτή διαδήλωση στο Κίεβο ήταν ο νέος νόμος που πέρασε κατά των διαδηλώσεων ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά αυστηρός και θέλει ουσιαστικά να απαγορεύσει τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα και πλέον τα πρακτορεία αναμεταδίδουν πως στην πρωτεύουσα επικρατεί χάος ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.

Μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθεί προς το Κοινοβούλιο ενώ κατέλαβε και ένα λεωφορείο της Αστυνομίας που χρησιμοποιούταν στα μπλόκα, το οποίο και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η Αστυνομία αντέδρασε με ρίψη χημικών και σύντομα ξεκίνησε πετροπόλεμος και μάχες σώμα με σώμα.

 

Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο Facebook Twitter

 

Χάος στο Κίεβο - Πεδίο μάχης μετά την απογευματινή διαδήλωση το κέντρο Facebook Twitter

 

 Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ένας από τους κύριους ηγέτες της αντιπολίτευσης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο σε μια ύστατη προσπάθεια  να ηρεμήσει τους διαδηλωτές αγνοήθηκε και γιουχαΐστηκε ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές έστρεψαν εναντίον του έναν πυροσβεστήρα.

Όπως αναφέρουν τα ρώσικα μέσα ενημέρωσης το κέντρο έως και αργά τη νύχτα θυμίζει πεδίο μάχης ενώ οι ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 τραυματισμένους Αστυνομικούς. Νωρίτερα μεταδόθηκε πως υπάρχει νεκρός και ένας δημοσιογράφος αλλά ακόμη κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Το κέντρο των συγκρούσεων φαίνεται να έχει μετατοπιστεί πλέον στο γήπεδο της Nτιναμό Κιέβου το οποίο σε εικόνες που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται να καίγεται.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο έκανε έκκληση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς συναντήθηκε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και υπήρξε δέσμευση πως από το πρωί ξεκινάει διαδικασίες συγκρότησης επιτροπής για εξομάλυνση της κρίσης στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της αντιπολίτευσης.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια