Χάος στη Νέα Υόρκη- Μετανάστες κοιμούνται στα πεζοδρόμια έξω από ξενοδοχείο

Χάος στη Νέα Υόρκη- Μετανάστες κοιμούνται στα πεζοδρόμια έξω από ξενοδοχείο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Εκατοντάδες μετανάστες κοιμούνται στα πεζοδρόμια στη Νέα Υόρκη, έξω από το ξενοδοχείο «Roosevelt» στο Μανχάταν. 

Πρόκειται για μετανάστες από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, οι οποίοι περιμένουν χορήγηση ασύλου. Κοιμούνται σε χαρτόνια, γιατί το εν λόγω ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, που λειτουργεί άτυπα ως hot spot, δεν έχει άλλο χώρο για να τους φιλοξενήσει. 

Το ξενοδοχείο «Roosevelt», το οποίο έκλεισε πριν από τρία χρόνια, είναι ένα από τα πολλά που έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη παλεύει με την εισροή μεταναστών.

Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί επί του παρόντος περισσότερους από 56.000 μετανάστες σε περίπου 200 αυτοσχέδιους χώρους. Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στο σύστημα καταφυγίων της πόλης.

Οι αρχές της πόλης λέει αναφέρουν περισσότεροι από 93.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν μέσω του συστήματος εισαγωγής από τον Απρίλιο του 2022. 

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς πάντως εξηγεί ότι αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και πως «η εικόνα δεν θα αλλάξει» σύμφωνα με τους New York Times.  «Δεν πρόκειται να βελτιωθεί», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο dημαρχείο τη Δευτέρα. «Δεν υπάρχει άλλος χώρος στην πόλη» επισήμανε.
 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM