Παραλήρημα Πολωνού πολιτικού: «Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων οφείλεται στο ότι οι γυναίκες πίνουν»

«Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων οφείλεται στο ότι οι γυναίκες πίνουν»: Οργή κατά Πολωνού πολιτικού Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOMASZ WIKTOR
0

Οργή στην Πολωνία κατά του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος, Jaroslaw Kaczynski, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τις νεαρές γυναίκες ευθύνεται για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στη χώρα της ΕΕ.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης και σελέμπριτι καταγγέλλουν τον 73χρονο και τα σχόλιά του ως ανοησίες. 

«Αν συνεχιστεί η κατάσταση όπου, μέχρι την ηλικία των 25 ετών, οι νεαρές γυναίκες πίνουν όσο και οι άνδρες της ηλικίας τους, τότε δεν θα υπάρξουν παιδιά» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

«Ένας άνδρας, για να γίνει αλκοολικός πρέπει να πίνει υπερβολικά για 20 χρόνια, κατά μέσο όρο, (...) ενώ μία γυναίκα μόλις δύο» συμπλήρωσε. 

Ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) δήλωσε ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από έναν γιατρό ο οποίος «κατάφερε να θεραπεύσει το ένα τρίτο των ανδρών αλκοολικών ασθενών του, αλλά καμία γυναίκα».

Συνέχισε, παράλληλα, αναφέροντας πως δεν είναι υπέρ τη μητρότητας σε νεαρή ηλικία καθώς μία γυναίκα πρέπει να ωριμάσει πριν αποκτήσει παιδιά. «Αλλά, εάν πίνει από την ηλικία των 25 ετών -κάνω λίγη πλάκα- τότε αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό». 

Joanna Scheuring-Wielgus, των Αριστερών, έκανε λόγο για «ανοησίες» και επεσήμανε πως ο Kaczynski είναι ένας «πατριαρχικός γέρος». «Μπορούμε, φυσικά, να γελάσουμε με αυτό, να κάνουμε memes, αλλά είναι ένα σοβαρό, τραγικό θέμα» είπε. 

Η Katarzyna Lubnauer, βουλευτής των Φιλελευθέρων, είπε πως ο Kaczynski είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και συμπλήρωσε πως τα σχόλιά του «ανοησίες που προσβάλουν τις γυναίκες». 

Θέση για το ζήτημα πήρε και η σύζυγος του ποδοσφαιριστή Robert Lewandowski, Anna, η οποία έγραψε: «ΑΡΚΕΤΑ. Θυμώνω όταν πολιτικοί κατηγορούν τις γυναίκες αδίκως, αντί να αναγνωρίζουν το αληθινό πρόβλημα». 

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, το σημερινό ποσοστό γεννήσεων είναι λίγο πάνω από 1,3 παιδιά για κάθε γυναίκα - ένα ποσοστό κάτω τόσο από το μέσο όρο της ΕΕ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM