Χάκερς στην Eurovision - Βίντεο με συναγερμό για βόμβες στο livestreaming του ημιτελικού

Χάκερς στην Eurovision - Βίντεο με συναγερμό για βόμβες στο livestreaming του ημιτελικού Facebook Twitter
Η Τάμτα στη σκηνή της Eurovision για τον ημιτέλικό
0

Η ισραηλινή διαδικτυακή εκπομπή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision δέχθηκε επίθεση από χάκερς οι οποίοι έδειξαν fake εκρήξεις στην πόλη του Τελ Αβίβ με ήχο σειρήνων κατά τη διάρκεια του livestraming.

Tην Τρίτη το βράδυ, οι θεατές είδαν ξαφνικά μια προειδοποίηση για υποτιθέμενη επίθεση στην πόλη, συνοδευόμενη από ένα βίντεο και τον ήχο των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής. Ο ισραηλινός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, Kan, κατηγόρησε τη Χαμάς για την παρεμβολή, αν και η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα δεν έχει σχολιάσει.

Η τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού δεν επηρεάστηκε, αλλά το χακάρισμα του livestreaming είναι ένα γερό πλήγμα για το γόητρο του Ισραήλ που φιλοξενεί το διαγωνισμό. Οι τηλεθεατές που παρακολουθούν την μετάδοση από τον Kan είδαν την προειδοποίηση: «Κίνδυνος επίθεσης πυραύλων, παρακαλούμε να πάτε σε καταφύγιο», κάτω από ένα πλαστό λογότυπο του ισραηλινού στρατού και παράλληλα άκουγαν τον ήχο μιας σειρήνας προειδοποίησης πυραύλων. Αεροφωτογραφίες έδειξαν εκρήξεις σε χώρους κοντά στο χώρο της Eurovision και την προειδοποίηση: «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές».

Το βίντεο από την παρεμβολή των χάκερς:

Ο φορέας Kan υποβάθμισε τον αντίκτυπο του βίντεο, το οποίο όμως προβάλλονταν για περίπου 10 λεπτά, όπως γράφει το BBC. «Γνωρίζουμε ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπήρξε μια προσπάθεια, προφανώς από τη Χαμάς, να πληγεί η ψηφιακή μας εκπομπή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Eldad Koblenz στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ. «Αλλά είμαι ευτυχής που μέσα σε λίγα λεπτά καταφέραμε να πάρουμε πίσω τον έλεγχο», πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπου μαχητές στη Γάζα πυροδότησαν περίπου 700 πυραύλους προς το Ισραήλ σε διάστημα δύο ημερών και οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις σε περισσότερους από 350  στόχους στη Γάζα. Τέσσερις Ισραηλινοί και 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη Eurovision είναι δρακόντεια με το Ισραήλ να έχει επεκτείνει το διάσημο οπλικό του σύστημα γνωστός ως ο «Σιδερένιος Θόλος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM