H Ρωσία κατηγορεί Ουκρανούς πως ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό South Stream

South Stream Facebook Twitter
Πολίτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη πόρων της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν
0

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) υποστηρίζει πως απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Σύμφωνα πάντα με το TASS, ακόμη Ρώσοι συμμετείχαν στην υποτιθέμενη προετοιμασία της επίθεσης και συνελήφθησαν.

Αρκετοί επισημαίνουν πάντως πως South Stream είναι μία υποδομή που δεν λειτουργική. Ήταν προτεινόμενος αγωγός αερίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία. 

«Ως αποτέλεσμα ενός συνόλου μέτρων επιχειρησιακής έρευνας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να διαπράξουν δολιοφθορά και τρομοκρατική ενέργεια στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, μέσω του οποίου παραδίδονται οι προμήθειες ενέργειας στην Τουρκία και την Ευρώπη», ανέφερε η ρωσική υπηρεσία.

«Πολίτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη πόρων της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε για τα ευρήματα: Τέσσερις μαγνητικές νάρκες, 4 κιλά πλαστικό, ασφάλειες, 593 χιλιάδες ρούβλια και μέσα επικοινωνίας που περιέχουν αλληλογραφία και διαπραγματεύσεις με τον επιμελητή από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οδηγίες για τη συναρμολόγηση και εγκατάσταση εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις συντεταγμένες του τόπου της έκρηξης στην περιοχή του Βόλγκογκραντ.

Το Τμήμα Ερευνών του FSB της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM