H Ρωσία κατηγορεί Ουκρανούς πως ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό South Stream

South Stream Facebook Twitter
Πολίτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη πόρων της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν
0

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) υποστηρίζει πως απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Σύμφωνα πάντα με το TASS, ακόμη Ρώσοι συμμετείχαν στην υποτιθέμενη προετοιμασία της επίθεσης και συνελήφθησαν.

Αρκετοί επισημαίνουν πάντως πως South Stream είναι μία υποδομή που δεν λειτουργική. Ήταν προτεινόμενος αγωγός αερίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία. 

«Ως αποτέλεσμα ενός συνόλου μέτρων επιχειρησιακής έρευνας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να διαπράξουν δολιοφθορά και τρομοκρατική ενέργεια στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, μέσω του οποίου παραδίδονται οι προμήθειες ενέργειας στην Τουρκία και την Ευρώπη», ανέφερε η ρωσική υπηρεσία.

«Πολίτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη πόρων της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε για τα ευρήματα: Τέσσερις μαγνητικές νάρκες, 4 κιλά πλαστικό, ασφάλειες, 593 χιλιάδες ρούβλια και μέσα επικοινωνίας που περιέχουν αλληλογραφία και διαπραγματεύσεις με τον επιμελητή από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οδηγίες για τη συναρμολόγηση και εγκατάσταση εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις συντεταγμένες του τόπου της έκρηξης στην περιοχή του Βόλγκογκραντ.

Το Τμήμα Ερευνών του FSB της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM