H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της

H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της Facebook Twitter
0

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας και μητρική εταιρεία των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti, υπέκυψε στις πιέσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και παύει να πουλά ρούχα κατασκευασμένα από ανκορά σε περισσότερα από 6.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας, χιλιάδες παλτό και πουλόβερ που βρίσκονται στις αποθήκες της θα σταλούν στους Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από πιεστικές συνομιλίες με την Peta η οποία είχε κάνει μια αποκαλυπτική έρευνα για τις σοκαριστικές μεθόδους συλλογής του μαλλιού από τα κουνέλια στις φάρμες. Η Peta είχε καταφέρει να βιντεοσκοπήσει την βαρβαρότητα που εξασκούσαν οι υπάλληλοι στις φάρμες, οι οποίοι σχεδόν έγδερναν ζωντανά τα κουνέλια προσπαθώντας να αποσπάσουν τη γούνα τους.

H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της Facebook Twitter

Η Inditex, η οποία ελέγχεται από τον ιδρυτή της Amancio Ortega, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αρχικά είχε αποφύγει να σχολιάσει τις αποκαλύψεις. Tελικά αποφάσισε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση πως ακόμη και αν τα στοιχεία δεν την εμπλέκουν άμεσα, θα ήταν προτιμότερο να καταργήσει το ανκορά από την γραμμή παραγωγής της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM