H Ιορδανία ζητεί διεθνή βοήθεια για τους πρόσφυγες από τη Συρία

H Ιορδανία ζητεί διεθνή βοήθεια για τους πρόσφυγες από τη Συρία Facebook Twitter
0

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', η χώρα του οποίου έχει δεχθεί σχεδόν 600.000 πρόσφυγες από τη Συρία, απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, για βοήθεια,  επισημαίνοντας ότι η παρουσία των προσφύγων «εξαντλεί» τους περιορισμένους πόρους του βασιλείου.

«Η Ιορδανία έχει δεχθεί σχεδόν 600.000 πρόσφυγες από τη Συρία, γεγονός που οδηγεί στην εξάντληση των περιορισμένων πόρων της και αυξάνει την πίεση στις υποδομές μας», δήλωσε ο Αμπντάλα σε ομιλία του κατά την έναρξη της νέας περιόδου του κοινοβουλίου της χώρας.

«Αν η διεθνής κοινότητα δεν δράσει άμεσα για να μας βοηθήσει να υποστηρίξουμε αυτό το βάρος, επαναλαμβάνω ότι η Ιορδανία θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα και τον λαό της», υπογράμμισε ο βασιλιάς.

Η πλειονότητα των Σύρων προσφύγων έχουν ζητήσει καταφύγιο στη βόρεια Ιορδανία, ενώ περισσότεροι από 130.000 ζουν στον καταυλισμό Ζαάταρι.

Το Αμάν έχει κάνει επανειλημμένα έκκληση για διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει το βάρος της αυξημένης εισροής προσφύγων, καθώς η χώρα υποφέρει από χρόνιες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Η αύξηση των προσφύγων έχει επιπτώσεις και στην εκπαίδευση και τις κατοικίες.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

Διεθνή / «Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

«Ήταν η ομιλία ενός ηττημένου άνδρα, ενός απελπισμένου ηγέτη» αναφέρει ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM