H Iαπωνία ζητά τη βοήθεια του Φιντέλ Κάστρο για τη Β. Κορέα

H Iαπωνία ζητά τη βοήθεια του Φιντέλ Κάστρο για τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Φωτό: Reuters
0
Tη βοήθεια του Φιντέλ Κάστρο ζήτησε η Ιαπωνία προκειμένου να χρησιμοποιήσει την επιρροή του πάνω στη Β. Κορέα και να την πείσει να σταματήσει την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος.
Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συναντήθηκε με τον ηγέτη της επανάστασης στην Αβάνα, στην πρώτη επίσκεψη γιαπωνέζου ηγέτη στην Κούβα.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της σταδιακής προσέγγισης με τη Δύση που επιδιώκει ο νεότερος αδελφός του Φιντέλ και σημερινός ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο. 
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Granma, ο Abe αναφέρει ότι η χώρα έχει «μεγάλη επιρροή μεταξύ των αδέσμευτων χωρών» , προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του "πυρηνικού αφοπλισμού," της  "κατάστασης  στην Ασία" και της «μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ" .

Η Ιαπωνία έχει δεσμευτεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο για ένα νέο ψήφισμα του ΟΗΕ" για τη Βόρεια Κορέα, η οποία διεξήγαγε την  πέμπτη πυρηνική δοκιμή της κατά παράβαση της Συνθήκης μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM