H ακριβότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για διακοπές Χριστουγέννων- Η θέση της Ελλάδας

H ακριβότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για διακοπές Χριστουγέννων- Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Σύμφωνα με στοιχεία της μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων www.travelmyth.gr, το Ρέικιαβικ εκτός από βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι και η ακριβότερη για διακοπές Χριστουγέννων, καθώς η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο της Ισλανδικής πρωτεύουσας την παραμονή των Χριστουγέννων ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το Λονδίνο, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό Χριστουγέννων για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη βρετανική πρωτεύουσα είναι λίγο κάτω από τα 300 ευρώ. Σχεδόν 50 ευρώ φθηνότερα βρίσκεται η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία στο Παρίσι την παραμονή των Χριστουγέννων. Στην τέταρτη θέση με μέση τιμή που προσεγγίζει τα 200 ευρώ βρίσκεται η Ρώμη, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα του Νότου στην πρώτη δεκάδα.

Από τις πρώτες θέσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρωτεύουσες της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας, όπως και οι δημοφιλείς προορισμοί για city breaks, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.


Η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση της λίστας, στην 23η θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης ελάχιστα πάνω από τα 100 ευρώ. Είναι από τις φθηνότερες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, μία θέση πάνω από το Βερολίνο, ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Μόσχα, η Βαρσοβία και το Βουκουρέστι.

Στα Βαλκάνια πάντως η Αθήνα είναι η ακριβότερη πρωτεύουσα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γειτονικές μας πρωτεύουσες βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης με μέση τιμή ξενοδοχείων σε Σόφια, Τίρανα και Σκόπια να κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ.

* Οι μέση τιμή διαμονής για κάθε πόλη προέκυψε από στοιχεία της Travelmyth για αναζήτηση ξενοδοχείων και καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2016 για μία διανυκτέρευση την παραμονή των Χριστουγέννων, έπειτα από σύγκριση τιμών των διαθέσιμων επιλογών στα συνεργαζόμενα sites online κρατήσεων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τι αξιοσημείωτο μωρέ....αφού τα υπόλοιπα Βαλκάνια πάντα ήταν πιο φθηνά. Μισθοί 5 φορές πιο κάτω απ τους ελληνικούς όπως και λειτουργικά έξοδα συν φόρους και ΦΠΑ απίστευτα χαμηλά....οπότε λογικό είναι...όπως είναι και λογικό στην Βόρεια Ευρώπη ναναι πιο ακριβά σε σχέση με Ελλάδα δηλαδή...