H 7χρονη που περιέγραφε τη ζωή της στο Χαλέπι μέσω Twitter έστειλε επιστολή στον Τραμπ

H 7χρονη που περιέγραφε τη ζωή της στο Χαλέπι μέσω Twitter έστειλε επιστολή στον Τραμπ Facebook Twitter
0

Επιστολή στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε η επτάχρονη Μπάνα αλ Αμπέντ από τη Συρία, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τα tweets της στα οποία περιέγραφε τη ζωή στο ανατολικό Χαλέπι. Στην επιστολή απευθύνει έκκληση στον Τραμπ να βοηθήσει τα παιδιά στη Συρία.

«Ανήκω στα παιδιά της Συρίας που έχουν υποφέρει από τον συριακό πόλεμο», έγραψε, σύμφωνα με αποσπάσματα της επιστολής της, την οποία απέστειλε η μητέρα της στο BBC. Προσθέτει ότι το σχολείο της καταστράφηκε από βομβαρδισμό και ότι κάποιοι από τους φίλους της σκοτώθηκαν. Η Μπάνα απομακρύνθηκε από το πολιορκημένο Χαλέπι και μεταφέρθηκε στην Τουρκία τον Δεκέμβριο. 

«Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία μπορώ να βγω έξω και να χαρώ. Μπορώ να πάω στο σχολείο παρότι ακόμη δεν έχω πάει. Αυτός είναι ο λόγος που η ειρήνη είναι σημαντική για όλους περιλαμβανομένου κι εσάς. Ωστόσο, εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δεν είναι σαν και εμένα αυτή τη στιγμή και υποφέρουν σε διαφορετικά τμήματα της Συρίας. Πρέπει να κάνετε κάτι για τα παιδιά της Συρίας επειδή είναι σαν τα δικά σας παιδιά και τους αξίζει η ειρήνη όπως σ'εσάς», αναφέρει στην επιστολή.


Τουλάχιστον 15.000 παιδιά συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 300.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στον εξαετή πόλεμο της Συρίας. Οι σύροι αντάρτες και η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποιούν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις προόδου. Η κυβέρνηση του Τραμπ είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στις συνομιλίες τις οποίες διοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν αλλά δεν έστειλε αντιπροσωπεία της.

Μέσα από τις περιγραφές της ζωής στο πολιορκημένο Χαλέπι από τον λογαριασμό της στο Twitter, η Μπάνα έγινε σύμβολο της τραγωδίας που εκτυλίσσεται στη Συρία παρότι η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει προπαγανδιστικά τα σχεδόν καθημερινά tweets της ίδιας και της μητέρας της. Η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες, φιλοξενεί περίπου 2,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες.


Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι ο νέος πρόεδρος είναι ανοιχτός ως προς τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων με τη Ρωσία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει μεγάλες εκτάσεις εδαφών στη βόρεια Συρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM