Μια 21χρονη στην Ινδία φέρεται να αυτοκτόνησε λόγω του συνεχούς bullying από τον σύζυγό της για την «σκούρα απόχρωση» του δέρματός της, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Η αστυνομία του Ρατζαστάν κατέγραψε την καταγγελία του πατέρα μιας γυναίκας εναντίον του συζύγου της, τον οποίο κατηγορούσε πως ευθύνεται για τον θάνατό της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις και ο σύζυγος δεν έκανε κάποια δήλωση σχετικά με τις κατηγορίες.

 

Πάρα πολλοί Ινδοί θεωρούν το ανοιχτόχρωμο δέρμα ανώτερης κλάσης των πιο σκούρων αποχρώσεων. Ο πατέρας της κοπέλας είπε στους αστυνομικούς πως ο σύζυγός της συνήθιζε «να την εξευτελίζει επανειλημμένα για το σκούρο δέρμα της», κάτι που την οδήγησε στην αυτοκτονία.

 

Γυναίκα στην Ινδία αυτοκτόνησε επειδή την χλεύαζε ο άντρας της για το σκούρο δέρμα της

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πειράγματα για την σκούρα απόχρωση του δέρματος φέρεται να έχουν οδηγήσει γυναίκες στην Ινδία να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Το 2014 μια 29χρονη αυτοκτόνησε για τον ίδιο λόγο, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το 2018 μια 14χρονη, λόγω έντονου bullying των συμμαθητών της, που την αποκαλούσαν «άσχημη» επειδή είχε σκούρο δέρμα.

 

Το νέο τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την εμμονή της Ινδίας στο χρώμα του δέρματος. Από νεαρή ηλικία, τα κορίτσια με πιο σκούρο δέρμα ακούν διάφορους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δέχονται επίσης bullying στο σχολείο, στις παιδικές χαρές, ακόμη και μέσα στο σπίτι τους, όπου τα συγκρίνουν με συγγενείς τους με πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα.

 

Την συγκεκριμένη αντίληψη γύρω από το σκούρο δέρμα ενισχύουν οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες μοντέλων και ηθοποιών ώστε να φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμο το δέρμα τους, κάτι που κάνει τις νεαρές κοπέλες να νιώθουν από ανεπαρκείς μέχρι άσχημες.

 

Με πληροφορίες από BBC