Γυμνόστηθες Femen διέκοψαν προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού Vox

Γυμνόστηθες Femen διέκοψαν προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού Vox Facebook Twitter
0

Τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες, μέλη της οργάνωσης Femen, διέκοψαν σήμερα την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox. 

Οι τρεις γυναίκες είχαν γραμμένο στο σώμα τους το σύνθημα «Αυτό δεν είναι πατριωτισμός, είναι φασισμός».

Η συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος Vox, ήταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Μαδρίτης. 

Οι γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα, στην Πλάθα δε Κολόν, προτού να τις απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας.

Μια εκπρόσωπος του κινήματος, που εδρεύει στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της Femen.

Το Vox, το ένα από τα πέντε κόμματα που εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή, θα είναι το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που εκλέγει βουλευτές από το 1982.

 

Femen

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2008, στο Κίεβο στην Ουκρανία και οι Femen θεωρούνται ένα νέο είδωλο του φεμινισμού.

Έγιναν γνωστές το 2010, με μια κινητοποίηση σε ένα εκλογικό τμήμα στο Κίεβο όπου κατήγγειλαν τον κίνδυνο μιας «ολίσθησης προς τη δικτατορία» με τον φιλορώσο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι δράσεις της οργάνωσης επεκτάθηκαν σύντομα στο εξωτερικό, στοχοθετώντας προέδρους που κατηγορούσαν για απολυταρχισμό και κόμματα όπως το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία.

Το 2011, υπό την απειλή της φυλάκισης στο Κίεβο, η ομάδα φεύγει από την Ουκρανία για το Παρίσι. Εκεί θα οργανώσουν κινητοποιήσεις κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, που εκείνη την εποχή κατηγορείτο για βιασμό.

Στο στόχαστρο των Femen έχουν μπει πολιτικοί όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM