Guardian: Σχέδιο για «διαβατήριο εμβολιασμού» Βρετανών που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Guardian: Σχέδιο για «διαβατήριο εμβολιασμού» Βρετανών που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα Facebook Twitter
Σχέδιο για «διαβατήριο εμβολιασμού» Βρετανών που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα (Pixabay)
0

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού αποκάλυψε την Πέμπτη ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε «προκαταρκτικές συζητήσεις» με την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου για πιθανή ταξιδιωτική συμφωνία για τους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον Guardian.

Μιλώντας στο πρόγραμμα BBC Radio 4, «Today», ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι ελπίζει για ένα «ημι-κανονικό καλοκαίρι» φέτος.

Σημείωσε ότι ένα πρόγραμμα «διαβατηρίου εμβολιασμού» θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να δούμε αν θα είναι εφικτό», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μία λύση.

«Δεν θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, φυσικά, αλλά επειδή έχουμε την υποχρέωση του αρνητικού αποτελέσματος στο τεστ κατά του κορωνοϊού πριν ταξιδέψουμε, αυτό θα ήταν σπατάλη πόρων στην περίπτωση εκείνων που έχουν εμβολιαστεί. Η ανάγκη για αυτό το τεστ θα μπορούσε να περιορίζεται από το πιστοποιητικό εμβολιασμού» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Τουρισμού επαίνεσε επίσης το «κορυφαίο» πρόγραμμα εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου, σχολιάζει ο Guardian, λέγοντας ότι με το να είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «πολύ, πολύ καλύτερο» καλοκαίρι φέτος.

Σχεδόν 4 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η Βρετανία είναι μία από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές της.

Όλες οι αφίξεις στην Ελλάδα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ Covid που έχει ληφθεί εντός 72 ωρών, ενώ οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να υποβληθούν σε  rapid test κατά την άφιξη.

Παρόλο που η Ελλάδα έχει σημειώσει καλύτερη πορεία από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με τον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό να ξεπερνά τους 6.000, σημείωσε μεγάλη πτώση στις αφίξεις πέρυσι, σημειώνει ο Guardian.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να αναβιώσει τον τομέα έως την 1η Ιουνίου, προσελκύοντας τουλάχιστον τους μισούς από τους 31,3 εκατομμύρια επισκέπτες, που επισκεπτόταν τη χώρα πριν από την πανδημία.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων του lockdown στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε στις 22 Φεβρουαρίου, την ώρα που αντιμετωπίζει πιέσεις τόσο από την τουριστική βιομηχανία όσο και από τους σκεπτικιστές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν «αισιόδοξος» σχετικά με την προοπτική κανονικών καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε το κοινό να μην ελπίζει σε διακοπές, ακόμη και στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, έως ότου η κυβέρνηση ανακοινώσει τα σχέδιά της για άρση των μέτρων.

Εν τω μεταξύ, ο ταξιδιωτικός τομέας αυξάνει τα μηνύματα προς το κοινό του τύπου «αγνοήστε την κυβέρνηση» με την έναρξη μιας εκστρατείας, όπου διαβεβαιώνει τους καταναλωτές, ότι είναι ασφαλές να κλείσουν τις διακοπές τους για αυτό το καλοκαίρι.

Η ομάδα Save our Summer (SOS) καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι διακοπές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα είναι δυνατές από την 1η Μαΐου.

Με πληροφόιρες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM