Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Σαλπάρουμε και πάλι για τη Γάζα - Free Palestine»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Σαλπάρουμε και πάλι για τη Γάζα - Free Palestine» Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Ένα πλοίο του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας ξεκίνησε την Κυριακή από τη Σικελία με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας «συμβολική» βοήθεια για να σπάσει η ισραηλινή πολιορκία του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Tούνμπεργκ, ο ηθοποιός του Game of Thrones Λίαμ Κάνινχαμ και η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν ήταν μεταξύ του 12μελούς πληρώματος του Madleen, το οποίο αναμένεται να χρειαστεί επτά ημέρες για να φτάσει στη Γάζα. Η δημοσιογράφος Andrea Legni ανέφερε από το πλοίο ότι μετέφεραν «χυμούς φρούτων, γάλα, ρύζι, κονσέρβες τροφίμων και μπάρες πρωτεΐνης που δώρισαν εκατοντάδες κάτοικοι της Κατάνης».

Τα πακέτα με την βοήθεια περιγράφηκαν από τους οργανωτές αυτού του στολίσκου ως «περιορισμένες ποσότητες, αν και συμβολικές». «Το κάνουμε αυτό γιατί, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί τη στιγμή που σταματάμε να προσπαθούμε, χάνουμε την ανθρωπιά μας», δήλωσε η Τούνμπεργκ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο λιμάνι της Κατάνης.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram, το βράδυ της Δευτέρας, η Τούνμπεργκ έγραψε: «Η αποστολή βοήθειας του Στόλου της Ελευθερίας αφορά την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης και την αμφισβήτηση του ισραηλινού αποκλεισμού και της γενοκτονίας, όταν οι συμμέτοχες κυβερνήσεις μας αδυνατούν να παρέμβουν. Ένα μήνα μετά τον βομβαρδισμό του πλοίου Conscience κατά την τελευταία μας προσπάθεια να πλεύσουμε προς τη Γάζα, να σπάσουμε την πολιορκία και να ανοίξουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο, σαλπάρουμε και πάλι προς τη Γάζα - όχι μεταφέροντας όπλα, αλλά τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες. Η συστηματική πείνα και η στέρηση βασικών αναγκών είναι μερικές από τις πολλές μεθόδους πολέμου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Αυτή η αποστολή αποτελεί μόνο μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, απελευθέρωση και αποαποικιοποίηση, το οποίο καθοδηγείται από περιθωριοποιημένους ανθρώπους. Αν θέλουμε να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι καθήκον μας και καιρός να ενταχθούμε σε αυτό το κίνημα. Free Palestine»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM