Γκάνα: Η αστυνομία απαγορεύει στους ιεροκήρυκες να κάνουν επιβλαβείς προφητείες για το νέο έτος

Γκάνα: Η αστυνομία απαγορεύει στους ιεροκήρυκες να κάνουν βλαβερές προφητείες για την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η αστυνομία στην Γκάνα απαγορεύει σε ιεροκήρυκες και πάστορες να κάνουν στα πρωτοχρονιάτικα κηρύγματά τους επιβλαβείς προφητείες για το νέο έτος γιατί μπορεί να προκαλέσουν φόβο, άγχος ακόμα και θανάτους.

Το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι επικριτές λένε ότι η εντολή παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα για θρησκευτική ελευθερία και ως εκ τούτου είναι παράνομη.

Σημειώνεται ότι εκατομμύρια Χριστιανοί στη Γκάνα συγκεντρώνονται συχνά σε εκκλησίες για να ακούσουν τους ποιμένες τους να κάνουν προφητείες για το νέο έτος.

Τα μηνύματα κυμαίνονται από αισιόδοξες προβλέψεις μέχρι άλλες που προειδοποιούν για επικείμενες καταστροφές και χάος.

Η αστυνομική εντολή τέθηκε σε ισχύ πέρυσι, όταν οι πιστοί άκουσαν σωρεία προβλέψεων για θανάτους και καταστροφές, ανέφερε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα My Joy Online.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία επαίνεσε τις θρησκευτικές ομάδες για τη «συνεργασία» τους και για την «υιοθέτηση νομικά αποδεκτών μέσων για την επικοινωνία των προφητειών».

Ωστόσο, ο δικηγόρος από τη Γκάνα, Sammy Darko, λέει ότι η αστυνομική εντολή ήταν «παράνομη».

«Δεν πρόκειται καν για συζήτηση ή ερμηνεία από το ανώτατο δικαστήριο της Γκάνας. Κανένας νόμος στη Γκάνα δεν παρέχει στην αστυνομική αρχή καμία εξουσία να ρυθμίζει τις προφητείες στη χώρα», έγραψε.

«Η θρησκευτική ελευθερία είναι κάτι περισσότερο από την "ελευθερία στη λατρεία" σε μια συναγωγή, εκκλησία ή ένα τζαμί. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πάνε ενάντια στις βασικές αξίες και πεποιθήσεις τους για να συμμορφωθούν με τον πολιτισμό ή την κυβέρνηση, εκτός εάν παραβιάζει συγκεκριμένο νόμο» πρόσθεσε.

Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι υιοθέτησε την 27η Δεκεμβρίου ως την Ημέρα Συμμόρφωσης με την Επικοινωνία της Προφητείας.

«Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη ώστε να υπενθυμίζει σε όλους μας, να ασκούμε την πίστη μας εντός των ορίων του νόμου ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από το άγχος που δημιουργείται από προβλέψεις για επικείμενες καταστροφές, κινδύνους ή θανάτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM