Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν

Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ «θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

Προηγουμένως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Η συνάντηση αυτή έχει ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.

 

«Και τέλος, στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δεχθεί εδώ στο Μπερλεμόν (την έδρα της Κομισιόν) τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Εξακολουθούν να είναι τεταμένες μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.

 

Στις 2 Μαΐου, ο Ερντογάν απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.

 

Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βρίσκεται τώρα σε τέλμα και μια πρόοδος δεν θεωρείται πιθανή σύντομα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM