Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν

Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ «θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

Προηγουμένως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Η συνάντηση αυτή έχει ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.

 

«Και τέλος, στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δεχθεί εδώ στο Μπερλεμόν (την έδρα της Κομισιόν) τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Εξακολουθούν να είναι τεταμένες μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.

 

Στις 2 Μαΐου, ο Ερντογάν απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.

 

Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βρίσκεται τώρα σε τέλμα και μια πρόοδος δεν θεωρείται πιθανή σύντομα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM