ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν

Γιούνκερ και Τούσκ θα έχουν συνάντηση με Τραμπ και Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ «θα έχουν διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

 

Προηγουμένως «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει συνάντηση μαζί με τον κ. Τουσκ, με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανό πρόεδρο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Η συνάντηση αυτή έχει ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τραμπ στις Βρυξέλλες.

 

«Και τέλος, στις 14:45 (15:45 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δεχθεί εδώ στο Μπερλεμόν (την έδρα της Κομισιόν) τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες επιδεινώθηκαν σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Εξακολουθούν να είναι τεταμένες μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.

 

Στις 2 Μαΐου, ο Ερντογάν απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.

 

Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας βρίσκεται τώρα σε τέλμα και μια πρόοδος δεν θεωρείται πιθανή σύντομα.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM