Γιούνκερ: Αδιαφανής η διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Γιούνκερ: Αδιαφανής η διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η διαδικασία για τον διορισμό της διαδόχου του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής.

Παράλληλα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως η διαδικασία σηματοδότησε μια ανεπιθύμητη αλλαγή από την πρακτική της επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων. «Η διαδικασία δεν ήταν πολύ διαφανής», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ηγέτες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα επέλεξαν τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν. Η επιλογή των ηγετών χρειάζεται να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιούνκερ πρόσθεσε ότι ο δικός του διορισμός πριν από πέντε χρόνια ήταν διαφανής καθώς επελέγη από τους ηγέτες αφού πραγματοποίησε εκστρατεία στις ευρωεκλογές. «Δυστυχώς δεν έγινε παράδοση», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Ήμουν ο πρώτος και ο τελευταίος spitzenkandidat», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τη γερμανική λέξη για τον κορυφαίο υποψήφιο στις ευρωεκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για να κυριαρχεί ως το 2028: Συγκέντρωσε 600 εκατ. δολάρια, στοχεύει το 1 δισ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί τεράστια πολιτική επιρροή ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026, επιδιώκοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι και το 2028
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ

σχόλια

1 σχόλια