Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό;

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό; Facebook Twitter
3

Εκτός του σοκ από την απέραντη βαρβαρότητα και τη θλίψη που προκαλούν τα βίντεο των αποκεφαλισμών που έχουν δημοσιεύσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εντύπωση προκαλεί και η ηρεμία που επιδεικνύουν τα θύματά τους λίγο πριν το θάνατό τους.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά, όμηρος του Ισλαμικού Κράτους που αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του έτους επιχείρησε να δώσει μια εξήγηση. Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Europe 1 είπε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνηθίζουν να υποβάλλουν τους ομήρους σε πολλές εικονικές εκτελέσεις, οπότε οι οι όμηροι πιθανότατα να μη γνώριζαν τη μοίρα τους τη στιγμή που γυρίζονταν τα συγκεκριμένα βίντεο.

«Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη φορά ήταν η πραγματική εκτέλεση», αναφέρει. «Ποτέ δεν μίλησα γι 'αυτό δημοσίως, γιατί οι απαγωγείς είχαν απειλήσει με αντίποινα τους υπόλοιπους ομήρους αν μιλούσαμε. Ήρθαμε σε επαφή με τις οικογένειες των απαχθέντων και των αμερικανικών αρχών, αλλά δημοσίως αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε», κατέληξε.

Ο δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά αποκάλυψε πως ήταν όμηρος μαζί με τον Φόλεϊ και είχε δει πολλές φορές τους τζιχαντιστές να τον στήνουν στον τοίχο, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ήλπιζα ότι θα τους έδιναν ηρεμιστικά. Απ' το Θεό να το βρούνε κι αυτά τα κτήνη και οι κτηνάρες που τα δημιούργησαν και τα ξαμόλυσαν στην Οικουμένη.
Σε προηγουμενο post μου ειχα εκφρασει ακριβως αυτην την απορια.Τελικα,οπως συμβαινει πολλες φορες στην ζωη,η εξηγηση ηταν εξαιρετικα απλη.Απλα δεν πηγε εκει το μυαλο μου.Μονον που τωρα,μετα την εξηγηση αυτη, η διαδικασια γινεται ακομη πιο ανατριχιαστικη.Κατι που,επισης,δεν φανταζομουν οτι θα ηταν δυνατον.