Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό;

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό; Facebook Twitter
3

Εκτός του σοκ από την απέραντη βαρβαρότητα και τη θλίψη που προκαλούν τα βίντεο των αποκεφαλισμών που έχουν δημοσιεύσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εντύπωση προκαλεί και η ηρεμία που επιδεικνύουν τα θύματά τους λίγο πριν το θάνατό τους.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά, όμηρος του Ισλαμικού Κράτους που αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του έτους επιχείρησε να δώσει μια εξήγηση. Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Europe 1 είπε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνηθίζουν να υποβάλλουν τους ομήρους σε πολλές εικονικές εκτελέσεις, οπότε οι οι όμηροι πιθανότατα να μη γνώριζαν τη μοίρα τους τη στιγμή που γυρίζονταν τα συγκεκριμένα βίντεο.

«Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη φορά ήταν η πραγματική εκτέλεση», αναφέρει. «Ποτέ δεν μίλησα γι 'αυτό δημοσίως, γιατί οι απαγωγείς είχαν απειλήσει με αντίποινα τους υπόλοιπους ομήρους αν μιλούσαμε. Ήρθαμε σε επαφή με τις οικογένειες των απαχθέντων και των αμερικανικών αρχών, αλλά δημοσίως αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε», κατέληξε.

Ο δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά αποκάλυψε πως ήταν όμηρος μαζί με τον Φόλεϊ και είχε δει πολλές φορές τους τζιχαντιστές να τον στήνουν στον τοίχο, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ήλπιζα ότι θα τους έδιναν ηρεμιστικά. Απ' το Θεό να το βρούνε κι αυτά τα κτήνη και οι κτηνάρες που τα δημιούργησαν και τα ξαμόλυσαν στην Οικουμένη.
Σε προηγουμενο post μου ειχα εκφρασει ακριβως αυτην την απορια.Τελικα,οπως συμβαινει πολλες φορες στην ζωη,η εξηγηση ηταν εξαιρετικα απλη.Απλα δεν πηγε εκει το μυαλο μου.Μονον που τωρα,μετα την εξηγηση αυτη, η διαδικασια γινεται ακομη πιο ανατριχιαστικη.Κατι που,επισης,δεν φανταζομουν οτι θα ηταν δυνατον.