Γιατί εξαφανίζονται οι κοκκινομάλληδες;

Γιατί εξαφανίζονται οι κοκκινομάλληδες; Facebook Twitter
8

Στο επιστημονικό μικροσκόπιο μπαίνουν οι κοκκινομάλληδες καθώς οι επιστήμονες βλέπουν μια τάση μείωσης τους την οποία αποδίδουν στην αλλαγή του κλίματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ιndependent, το γονίδιο που δίνει το κόκκινο χρώμα  έχει σχέση με τον γκρίζο καιρό στη Σκωτία αλλά και σε Ιρλανδία και Βόρεια Αγγλία.

Μια αλλαγή του καιρού σε αυτές τις χώρες επηρεάζει και το dna και ενδέχεται να προκαλέσει την υποχώρηση αυτής της μετάλλαξης.

“Πιστεύουμε ότι τα κόκκινα μαλλιά στη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία είναι αποτέλεσμα προσαρμογής στο κλίμα…Αν το κλίμα αλλάζει και γίνεται περισσότερο ή λιγότερο νεφελώδες, τότε αυτό θα επηρεάσει το γονίδιο. Με περισσότερο ήλιο, θα έχουμε λιγότερους κοκκινομάλληδες», δηλώνει ο Alistair Moffat, διευθύνων σύμβουλος του Galashiels-based Scotlands DNA.

Ένας άλλος επιστήμονας, δήλωσε στην εφημερίδα Scotland Now: “Νομίζω ότι το γονίδιο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, εξαφανίζεται σιγά σιγά», -τονίζοντας πάντως ότι θα χρειαστεί εκατοντάδες χρόνια για να συμβεί αυτό.

Μόλις το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά, στη Σκωτία όμως το ποσοστό είναι 13% ενώ υπολογίζεται ότι το 40% φέρει το γονίδιο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM