Γιατί εξαφανίζονται οι κοκκινομάλληδες;

Γιατί εξαφανίζονται οι κοκκινομάλληδες; Facebook Twitter
8

Στο επιστημονικό μικροσκόπιο μπαίνουν οι κοκκινομάλληδες καθώς οι επιστήμονες βλέπουν μια τάση μείωσης τους την οποία αποδίδουν στην αλλαγή του κλίματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ιndependent, το γονίδιο που δίνει το κόκκινο χρώμα  έχει σχέση με τον γκρίζο καιρό στη Σκωτία αλλά και σε Ιρλανδία και Βόρεια Αγγλία.

Μια αλλαγή του καιρού σε αυτές τις χώρες επηρεάζει και το dna και ενδέχεται να προκαλέσει την υποχώρηση αυτής της μετάλλαξης.

“Πιστεύουμε ότι τα κόκκινα μαλλιά στη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία είναι αποτέλεσμα προσαρμογής στο κλίμα…Αν το κλίμα αλλάζει και γίνεται περισσότερο ή λιγότερο νεφελώδες, τότε αυτό θα επηρεάσει το γονίδιο. Με περισσότερο ήλιο, θα έχουμε λιγότερους κοκκινομάλληδες», δηλώνει ο Alistair Moffat, διευθύνων σύμβουλος του Galashiels-based Scotlands DNA.

Ένας άλλος επιστήμονας, δήλωσε στην εφημερίδα Scotland Now: “Νομίζω ότι το γονίδιο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, εξαφανίζεται σιγά σιγά», -τονίζοντας πάντως ότι θα χρειαστεί εκατοντάδες χρόνια για να συμβεί αυτό.

Μόλις το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά, στη Σκωτία όμως το ποσοστό είναι 13% ενώ υπολογίζεται ότι το 40% φέρει το γονίδιο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM