Για πρώτη φορά τα μοντέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα αλλάζουν backstage σε ιδιωτικούς χώρους

Για πρώτη φορά τα μοντέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα αλλάζουν backstage σε ιδιωτικούς χώρους Facebook Twitter
0

Με μια μεγάλη αλλαγή, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ξεκινά φέτος η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και αυτή αφορά τους χώρους backstage.

Τους τελευταίους μήνες πολλά μοντέλα έχουν μιλήσει και καταγγείλει δημοσίως διάφορα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον εργασιακό τους χώρο, προκαλώντας τριγμούς σε ακόμη μία «βιομηχανία», αυτήν της μόδας. 

Έτσι, στο γενικότερο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, αποφασίστηκε τα δοκιμαστήρια και γενικά οι χώροι στα παρασκήνια των επιδείξεων, όπου θα αλλάζουν ρούχα τα μοντέλα, να είναι πλέον ιδιωτικά. 

Την απόφαση έλαβε το Council of Fashion Designers of America σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Model Alliance που μαζί θα διαμορφώσουν τους νέους χώρους. Επίσης θα τοποθετηθούν στα backstage διάφορα τύπου πινακίδες με μηνύματα υπέρ ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. 

 «Τα μοντέλα έχουν εκφράσει ανησυχείς για τις αδιάκριτες φωτογραφίες και την έλλειψη ιδιωτικότητας ενώ αλλάζουν ρούχα backstage στην Εβδομάδα Μόδας. Εμείς λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες και αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια επιπλέον βήματα φέτος ώστε να διασφαλίσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα παρέχει ιδιωτικούς χώρους για να αλλάζουν ρούχα», εξηγεί η Sara Ziff, ιδρύτρια της Model Alliance. 

Επίσης παροτρύνουν τα μοντέλα να επικοινωνήσουν με την γραμμή στήριξης, που έχει δημιουργηθεί, σε περίπτωση που βιώσουν παρενόχληση ενώ εργάζονται. «Ενθαρρύνουμε οποιοδήποτε μοντέλο νιώσει πως έγινε αντικείμενο ανεπιθύμητης σεξουαλικής προσοχής στη δουλειά της να επικοινωνήσει με την γραμμή στήριξης», προσθέτει σε ανακοίνωση η Model Alliance.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM