Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικανού- Μία 52χρονη μοναχή

Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικανού- Μία 52χρονη μοναχή Facebook Twitter
Πηγή φωτό Vatican News
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε, για πρώτη φορά, μία γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης του Βατικανού

Η 52χρονη μοναχή Ραφαέλ Πετρίνι ως γενική γραμματέας της κυβέρνησης θα επιβλέπει την καθημερινή λειτουργία στο Βατικανό, έχοντας την εποπτεία, μεταξύ άλλων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των υγειονομικών υπηρεσιών και των μουσείων. 

Με τον διορισμό της, έγινε η πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα στο μικρότερο κράτος του κόσμου. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα National Catholic Reporter, τη θέση αυτή καταλαμβάνει κατά παράδοση επίσκοπος.

Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του Πάπα Φραγκίσκου να τηρήσει την υπόσχεση για βελτίωση της ισορροπίας των φύλων, κάτι που σύμφωνα με γυναικείες οργανώσεις υλοποιείται υπερβολικά αργά. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ποντίφικας όρισε μια γυναίκα ως υπογραμματέα της συνόδου των επισκόπων. Η Ναταλί Μπεκάρ έγινε έτσι η πρώτη που καταλαμβάνει αυτή τη θέση με δικαίωμα ψήφου σε ένα όργανο που μελετά τα μεγάλα ζητήματα του δόγματος. 

Τον Αύγουστο τοποθέτησε τη μοναχή Αλεσάντρα Σμερίλι στην προσωρινή θέση της γραμματέως του γραφείου Ανάπτυξης, που ασχολείται με ζητήματα δικαιοσύνης και ειρήνης. Επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει τοποθετήσει γυναίκες σε υψηλόβαθμα πόστα στο συμβούλιο που επιβλέπει τα οικονομικά του Βατικανού και σε άλλες θέσεις, όπως στη διεύθυνση των μουσείων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM