Για 6η μέρα δεν βρίσκει λιμάνι το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες

Για 6η μέρα δεν βρίσκει λιμάνι το πλοίο της Sea Watch με 32 μετανάστες Facebook Twitter
EPA
0

Για 6η συνεχόμενη ημέρα δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε λιμάνι στο πλοίο της Sea Watch, το οποίο μεταφέρει 32 μετανάστες.


Η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea Watch – το πλοίο της οποίας πλέει στην Μεσόγειο χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος στα λιμάνια της Ιταλίας και της Μάλτας – έκανε λόγο για ντροπή που μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης.

Η οργάνωση διέσωσε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου τους μετανάστες που βρίσκονταν πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος σε διεθνή ύδατα, περίπου 27 ναυτικά μίλια ανοιχτά από την Σαμπράτα της Λιβύης.

Ανάμεσα στους μετανάστες, που προέρχονται από χώρες όπως η Νιγηρία, το Σουδάν και η Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκονται τρία παιδιά και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Η Sea-Watch, αναζητεί από τότε λιμάνι για να τους αποβιβάσει και η Μάλτα και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει τον ελλιμενισμό του πλοίου.

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεγκεμπάουερ, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο βαραίνει το ίδιο και την Γερμανία όσο και τις νότιες χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης.

Όπως ανέφερε, η λύση βρίσκεται στην αποβίβαση των μεταναστών στην Μάλτα ή την Ιταλία και έπειτα στην μεταφορά τους σε μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία.

«Οι μετανάστες και το πλήρωμά μας βρίσκονται εν πλω επί 6 μέρες, και την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε.

«Οι χώρες αδιαφορούν για το δίκαιο της θάλασσας», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είναι το ίδιο υπεύθυνος για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη θάλασσα όσο οι χώρες που κλείνουν τα λιμάνια τους.

«Αυτά δεν είναι μαλτέζικα ή ιταλικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Sea Watch.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM
ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM