Γεύμα για έναν: Εστιατόριο με ένα τραπέζι και μία καρέκλα στη Σουηδία - Λόγω κορωνοϊού

Γεύμα για έναν: Εστιατόριο με ένα τραπέζι και μία καρέκλα στη Σουηδία - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Reuters
0

Δεν είναι μόνο το ότι βρίσκεται σε λιβάδι, αλλά και το ότι διαθέτει μόλις ένα τραπέζι και μία καρέκλα για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό που κάνει αυτό το εστιατόριο στη Σουηδία κυριολεκτικά μοναδικό.

Το εστιατόριο -που εύγλωττα ονομάζεται Bord for En, Τραπέζι για Ένα- δεν έχει σερβιτόρους και το φαγητό σερβίτεται από την κουζίνα απ'ευθείας στο τραπέζι σε καλάθι μέσω ενός συστήματος τροχαλίας.

Με την άφιξή του, ο επισκέπτης ακολουθεί τις οδηγίες μιας πινακίδας και οδηγείται στο τραπέζι (του) στο λιβάδι με ένα σχοινί: «Εκεί όπου το σχοινί τελειώνει, υπάρχει μία καρέκλα και ένα τραπέζι» εξηγεί ο σεφ Ράσμους Πέρσον, προσθέτοντας πως το πρώτο καλάθι στο τραπέζι μεταφέρει στον επισκέπτη ένα ποτό.

 


Ο Πέρσον, ιδιοκτήτης του εστιατορίου μαζί με τη σύντροφό του Λίντα Κάρλσον, παραδέχτηκε πως η ιδέα προέκυψε μετά από μία επίσκεψη των γονιών τής συντρόφου, τον Μάρτιο, στους οποίους ετοίμασε γεύμα στον κήπο, σερβίροντάς τους από το παράθυρο.

«Νομίζω πως ένα από αυτά που μας λείπουν περισσότερο την περίοδο αυτή, είναι τα ταξίδια. Και από τη στιγμή που τουλάχιστον γεωγραφικά δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μακριά, μπορούμε έστω να το κάνουμε νοητικά. Και μία από τις καλύτερες μεθόδους γι'αυτό είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, πιστεύω, με φαγητό μέσα στη φύση» λέει ο ίδιος.

Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, ο πελάτης προσφέρει ό,τι προαιρείται. Και για ευχαριστώ, ένα χειροκρότημα.

Γεύμα για έναν: Εστιατόριο με ένα τραπέζι και μία καρέκλα στη Σουηδία - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Οι κρατήσεις Μαΐου στο σόλο εστιατόριο έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κενά για Ιούνιο και Ιούλιο.

Ο Πέρσον καθησυχάζει, μάλιστα, όσους κατάφεραν να κάνουν κράτηση εγκαίρως, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για τις βροχερές ημέρες.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, τα εστιατόρια στη Σουηδία παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, υπό την προϋπόθεση πως θα τηρούσαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM