Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα»

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα» Facebook Twitter
0

«Δεν έχει νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα Ιουνίου. 

«Προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Εκτός τούτου, υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού σε κάθε χώρα. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς σε μια χώρα εάν πρέπει να μείνει στην αρχή σε καραντίνα για 14 ημέρες», ανέφερε ο Χάικο Μάας.

Λίγο πριν από τα μέσα Ιουνίου και την εκπνοή της ισχύος της ταξιδιωτικής προειδοποίησης «για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό», θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον θερινό τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την παράταση της προειδοποίησης «τουλάχιστον» έως και τις 14 Ιουνίου.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παρατείνει την (μέχρι την 3η Μαίου ισχύουσα αρχικά) παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία έως τις 14 Ιουνίου.

Ο Μάας, για να αιτιολογήσει την απόφαση για την παράταση είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να προτείνουμε ανέμελα ταξίδια», παρέπεμψε δε στους περιορισμούς εξόδου-εισόδου στις διαφορες χώρες και στους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας.

«Ακόμα κι αν υπάρξει χαλάρωση σε ορισμένες χώρες, (...) πρέπει να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξομαλυνθούν τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορεί να αρθεί μετά τις 14 Ιουνίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να το υποσχεθεί αυτό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: dpa, RTL

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Διεθνή / Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Από εικονικά πάρτι γεμάτα καπνό μέχρι NFTs και χορηγίες σε online παιχνίδια, οι καπνοβιομηχανίες εκμεταλλεύονται τα κενά ρύθμισης στον ψηφιακό κόσμο για να προσεγγίσουν εφήβους και παιδιά – κι οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για μια νέα, αόρατη κρίση δημόσιας υγείας.
LIFO NEWSROOM
Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM