ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα»

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα» Facebook Twitter
0

«Δεν έχει νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα Ιουνίου. 

«Προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Εκτός τούτου, υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού σε κάθε χώρα. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς σε μια χώρα εάν πρέπει να μείνει στην αρχή σε καραντίνα για 14 ημέρες», ανέφερε ο Χάικο Μάας.

Λίγο πριν από τα μέσα Ιουνίου και την εκπνοή της ισχύος της ταξιδιωτικής προειδοποίησης «για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό», θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον θερινό τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την παράταση της προειδοποίησης «τουλάχιστον» έως και τις 14 Ιουνίου.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παρατείνει την (μέχρι την 3η Μαίου ισχύουσα αρχικά) παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία έως τις 14 Ιουνίου.

Ο Μάας, για να αιτιολογήσει την απόφαση για την παράταση είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να προτείνουμε ανέμελα ταξίδια», παρέπεμψε δε στους περιορισμούς εξόδου-εισόδου στις διαφορες χώρες και στους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας.

«Ακόμα κι αν υπάρξει χαλάρωση σε ορισμένες χώρες, (...) πρέπει να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξομαλυνθούν τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορεί να αρθεί μετά τις 14 Ιουνίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να το υποσχεθεί αυτό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: dpa, RTL

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM