Γερμανός πράκτορας: Μεγάλος κίνδυνος από γυναίκες και παιδιά του ISIS

Γερμανός πράκτορας: Μεγάλος κίνδυνος από γυναίκες και παιδιά του ISIS Facebook Twitter
ΕPA
0

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν στην Ευρώπη συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών. 

Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε κορυφαίο μέλος της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» από γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, Χανς-Γεργκ Μάανσεν, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές και έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους».

«Είμαστε ήδη ενήμεροι για ορισμένες γυναίκες και εφήβους που έχουν επιστρέψει στις ευρωπαϊκές πόλεις, απ' όπου ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία, που είναι ύποπτοι και παρακολουθούνται», πρόσθεσε.


Αυτοί οι άνθρωποι, επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, έχουν εντρυφήσει βαθιά στην εξτρεμιστική ιδεολογία του ISIS και «πρέπει, ιδιαίτερα τις γυναίκες, να τις προσέχουμε σε κάθε τους βήμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών, τουλάχιστον 1.000 πολίτες από τη Γερμανία μετακινήθηκαν στον ISIS, ενώ συνολικά στην Ευρώπη, οι υποστηρικτές που πολέμησαν με τους τζιχαντιστές, ανέρχονται σε περισσότερους από 15.000.

Ο Μάασεν προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές αρχές ότι εκτός από τους Ευρωπαίους πολίτες υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, πολλοί είναι οι τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν στην Ευρώπη, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM