Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες λένε «όχι» στα όρια ταχύτητας στην Autobahn

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες λένε «όχι» στα όρια ταχύτητας στην Autobahn Facebook Twitter
0

Την αντίθεσή τους στην πρόταση να μπουν όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους (Autobahn) εκφράζουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και ακολούθως σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, το θέμα του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους στη χώρα εμφανίζεται ψηλά στην ατζέντα.

Η επιβολή ορίων ταχύτητας σε τμήματα της Autobahn που δεν έχουν μέχρι σήμερα, είναι μία από τις βασικές προεκλογικές απαιτήσεις του κόμματος των «Πρασίνων», οι οποίοι με το ποσοστό του 14,8% που πήραν στις πρόσφατες εκλογές, θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Οι «Πράσινοι» θεωρούν ότι η θέσπιση ορίου ταχύτητας στην Autobahn θα βελτιώσει την ασφάλεια του αυτοκινητοδρόμου, ενώ παράλληλα θα μειώσει και τα επίπεδα των ρύπων.

Ο Stefan Bratzel, διευθυντής του Κέντρου Διαχείρισης Αυτοκινήτων στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, συγκρίνει την απουσία εθνικού γερμανικού ορίου ταχύτητας με το δικαίωμα να φέρουν όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και τα δύο θέματα επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους και αμφότερα τείνουν να πυροδοτούν έντονη συζήτηση.

Όσοι τάσσονται υπέρ ενός ορίου ταχύτητας λένε ότι θα μειώσει τον αριθμό των τραυματιών ή των νεκρών σε τροχαία. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι, τουλάχιστον το 2020, περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στους επαρχιακούς δρόμους της Γερμανίας παρά σε αυτοκινητόδρομους.

Την αντίθεσή τους στα όρια ταχύτητας στην Autobahn  εκφράζουν από την πλευρά τους οι μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο πρόεδρος του Volkwagen Group, Herbert Diess, σε πρόσφατες δηλώσεις τάχθηκε κατά αυτής της αλλαγής, λέγοντας πως πρόκειται για ένα περιττό μέτρο, από τη στιγμή που που μπαίνουν συνεχώς στην αγορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Την αντίθεσή του στο όριο ταχύτητας εξέφρασε με τη σειρά του και ο προϊστάμενος της μητρικής Mercedes-Benz Daimler, Ola Källenius. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα την περασμένη εβδομάδα στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, υποστήριξε πως προτεραιότητα έχει να γίνουν περισσότερα στον τομέα της επέκτασης του δικτύου φόρτισης, καθώς αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Με πληροφορίες από Fortune, The Times και Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM