Ένας σουρεαλιστικός πίνακας αξίας 340.000 ευρώ βρέθηκε στα σκουπίδια αεροδρομίου της Γερμανίας

 

Το ρητό, «τα σκουπίδια ενός ατόμου μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου» φαίνεται να ταιριάζει στην ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες.

 

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές βρήκαν τον σουρεαλιστικό πίνακα του ζωγράφου Yves Tanguy αξίας περίπου 340.000 δολαρίων σε έναν κάδο ανακύκλωσης στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αναφέρει το Associated Press. Όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του πίνακα ξέχασε το έργο τέχνης στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και οι υπεύθυνοι καθαριότητας τον πέταξαν στα σκουπίδια, στον κάδο ανακύκλωσης.

 

Γερμανία: Σουρεαλστικός πίνακας αξίας 340.000 δολαρίων βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών αεροδρομίου

 

Ο ιδιοκτήτης του πίνακα είναι ένας επιχειρηματίας που όταν ταξίδευε για το Τελ Αβίβ ξέχασε το πολύτιμο έργο στον χώρο του check-in στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου η πτήση του έκανε στάση. Όταν έφτασε στο Ισραήλ και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί ο ίδιος επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το έργο τέχνης. Σημειώνεται ότι ο πίνακας ήταν τυλιγμένος με χαρτόνι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη του έργου, ο επικεφαλής της αστυνομίας του αεροδρομίου ήρθε σε επαφή με την εταιρεία καθαριότητας που ήταν υπεύθυνη για τους χώρους του αεροδρομίου. Στη συνέχεια εξέτασε διεξοδικά το περιεχόμενο των απορριμμάτων ανακύκλωσης που χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι καθαριότητας.

 

Ο πολύτιμος πίνακας βρέθηκε στον πάτο ενός κάδου, δήλωσε ο επικεφαλής. Τελικά, ο πίνακας παραδόθηκε σε συγγενή του ιδιοκτήτη- επιχειρηματία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr