Γερμανία: Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν δυσαρεστημένος δεν θα πάει τελικά στους G20

Γερμανία: Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν δυσαρεστημένος δεν θα πάει τελικά στους G20 Facebook Twitter
0

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα υποδεχτεί τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ως έναν σημαντικό προσκεκλημένο στη Σύνοδο Κορυφής της G20, που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο στις 7-8 Ιουλίου, παρά την χθεσινή απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει την διοργάνωση άλλων δημόσιων εκδηλώσεων στον Ερντογάν. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την δυσαρέσκεια και αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης που έκανε λόγο για "δυο μέτρα και δυο σταθμά".

 

Ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαθέτει πληροφορίες που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Ερντογάν δεν θα παραστεί στη Σύνοδο και είπε ότι η Γερμανία προσβλέπει στη συμμετοχή του.

 

"Θα ήθελα να τονίσω για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας σημαντικός προσκεκλημένος για εμάς και ότι καλωσορίζουμε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της G20", τόνισε ο Ζάιμπερτ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM