Γερμανία: Οι ελλείψεις φυσικού αερίου μπορεί να οδηγήσουν σε «σοβαρή οικονομική κρίση στην Ευρώπη»

Γερμανία: Οι ελλείψεις φυσικού αερίου μπορεί να οδηγήσουν σε «σοβαρή οικονομική κρίση στην Ευρώπη» Facebook Twitter
0

Οι ελλείψεις φυσικού αερίου το χειμώνα μπορεί να οδηγήσουν σε «σοβαρή οικονομική κρίση στην Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής καγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ προειδοποίησε για την πιθανότητα να χρειαστεί η λήψη μέτρων και εξέφρασε την πεποίθησή του πως «θα οδηγούσε σε σοβαρή οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στη Γερμανία και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος». 

«Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα, αλλά για να μην φτάσουμε, χρειαζόμαστε αποφασιστικά, κοινά, βασισμένα στην αλληλεγγύη και κυρίως πολύ γρήγορα μέτρα». 

«Μια κρίση εφοδιασμού σε μια χώρα οδηγεί σε οικονομική κρίση σε μια άλλη. Είμαστε δεσμευμένοι και εξαρτώμενοι από την αλληλεγγύη σε αυτή την περίπτωση» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ο Χάμπεκ υποστήριξε την ιδέα για θέσπιση ανώτατου ορίου τιμών στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν αρκετές χώρες.

Ζήτησε από τη βιομηχανία και τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο για να προετοιμαστούν για το χειμώνα. «Πρέπει να έχουμε γεμάτες αποθήκες, πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση και χρειαζόμαστε περισσότερη χωρητικότητα». 

Εμφανίστηκε σίγουρος πως η τιμή του αερίου θα αυξηθεί, ενώ προέκρινε και την επίσπευση «επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM