Γερμανία: Μια 13χρονη φέρεται να σκότωσε την 7χρονη αδελφή της

Γερμανία: Μια 13χρονη φέρεται να σκότωσε την 7χρονη αδελφή της	Facebook Twitter
0

Οι Αρχές στη Γερμανία διερευνούν εντατικά τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού με θύμα ένα επτάχρονο κορίτσι στη Λειψία, που φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα από την 13χρονη αδελφή της.

Παρότι η 13χρονη δεν είναι ποινικά υπεύθυνη λόγω ηλικίας, η αστυνομία και η εισαγγελία της Λειψίας συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν τα αίτια της πράξης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Η 13χρονη παραμένει υπό ψυχολογική υποστήριξη σε εξειδικευμένη κλινική, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η φύση των τραυμάτων του επτάχρονου κοριτσιού δεν διευκρινίστηκε, αλλά διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας για την εξακρίβωση των συνθηκών. Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ή πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι γονείς ήταν εκτός σπιτιού τη στιγμή της επίθεσης

Σύμφωνα με τις αρχές, η 13χρονη φέρεται να επιτέθηκε στην αδελφή της το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οι γονείς απουσίαζαν. Μετά το περιστατικό, η ίδια ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα στο Kleinzschocher της Λειψίας βρήκαν το παιδί βαριά τραυματισμένο. Παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του. Στο σημείο εντοπίστηκε όργανο που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το είδος του όπλου.

Οι γονείς ενημερώθηκαν το ίδιο βράδυ, παρουσία ομάδας κρίσης που εξειδικεύεται στην υποστήριξη συγγενών θυμάτων σοβαρών εγκλημάτων.

Ποινική ευθύνη

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Γερμανίας, παιδιά κάτω των 14 ετών θεωρούνται ανεύθυνα και απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες. Στο πρόσφατο παρελθόν, παρόμοια περιστατικά ανηλίκων ως υπόπτων έχουν προκαλέσει συζητήσεις για την πιθανή μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε τον Απρίλιο, όταν ένα 13χρονο αγόρι φέρεται να σκότωσε έναν άστεγο άνδρα στο Ντόρτμουντ, ενώ και η υπόθεση της Luise από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία απασχόλησε την κοινή γνώμη, καθώς δύο κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών, ομολόγησαν ότι σκότωσαν την 12χρονη συμμαθήτριά τους.

Παρότι ανήλικοι κάτω των 14 ετών δεν τιμωρούνται ποινικά, το αρμόδιο τμήμα νεότητας μπορεί να επιβάλει διάφορα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τυχόν επαναληπτική εγκληματική συμπεριφορά.

Με πληροφορίες από dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM