Γερμανία: Η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων ανέστειλε προγραμματισμένη απεργία 50 ωρών

Γερμανία: Η Ενωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων ανέστειλε απεργία 50 ωρών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Προγραμματισμένη 50ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους ανέστειλε η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικότερα, το συνδικάτο και οι εργοδότες συμφώνησαν σε δεσμευτικό διακανονισμό. Να σημειωθεί πως η απεργία επρόκειτο να ξεκινήσει απόψε, στις 22:00 και να διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όμως οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό. Για την ακρίβεια, οι δύο πλευρές συναίνεσαν «να διαπραγματευτούν γρήγορα και εποικοδομητικά με στόχο την έγκαιρη σύναψη συμφωνίας».

Προηγουμένως, η DB είχε προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον της απόφασης για απεργία, με αρμόδια δικαστή να δηλώνει ότι διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της προκηρυχθείσας απεργίας.

«Προς το συμφέρον της εταιρίας σιδηροδρόμων, των πελατών και της και του κλάδου, κάναμε το παν προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απεργία και μάλιστα επιτυχώς. Ασφαλώς και οι δύο πλευρές είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος ενός συμβιβασμού», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) Μάρτιν Ζάιλερ.

Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, η DB ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων ενδέχεται να διαταραχθεί, καθώς ενόψει των κινητοποιήσεων είχαν ήδη γίνει αλλαγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2024

Δεν θα τον συνοδεύσει η Κέιτ Μίντλετον που δίνει μάχη με τον καρκίνο - Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας (FA)
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM