Γερμανία: Η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων ανέστειλε προγραμματισμένη απεργία 50 ωρών

Γερμανία: Η Ενωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων ανέστειλε απεργία 50 ωρών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Προγραμματισμένη 50ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους ανέστειλε η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικότερα, το συνδικάτο και οι εργοδότες συμφώνησαν σε δεσμευτικό διακανονισμό. Να σημειωθεί πως η απεργία επρόκειτο να ξεκινήσει απόψε, στις 22:00 και να διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όμως οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό. Για την ακρίβεια, οι δύο πλευρές συναίνεσαν «να διαπραγματευτούν γρήγορα και εποικοδομητικά με στόχο την έγκαιρη σύναψη συμφωνίας».

Προηγουμένως, η DB είχε προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον της απόφασης για απεργία, με αρμόδια δικαστή να δηλώνει ότι διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της προκηρυχθείσας απεργίας.

«Προς το συμφέρον της εταιρίας σιδηροδρόμων, των πελατών και της και του κλάδου, κάναμε το παν προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απεργία και μάλιστα επιτυχώς. Ασφαλώς και οι δύο πλευρές είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος ενός συμβιβασμού», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) Μάρτιν Ζάιλερ.

Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, η DB ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων ενδέχεται να διαταραχθεί, καθώς ενόψει των κινητοποιήσεων είχαν ήδη γίνει αλλαγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM