Έφοδος αστυνομίας και εισαγγελέα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

 

Οι αρχές φαίνεται να έχουν πληροφορίες πως δυο στελέχη της τράπεζας βοήθησαν πελάτες να νομιμοποιήσουν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες μέσω οff shore εταιριών και λογαριασμών. 

 

Εκτός από τα κεντρικά γραφεία, παρόμοιος έλεγχος διεξάγεται και σε άλλα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, σε μια επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν περίπου 170 αστυνομικοί, εφοριακοί και αξιωματούχοι της Δικαιοσύνης. 

 

Η έρευνα ήρθε ύστερα από αποκαλύψεις που διέρρευσαν μέσω των Panama Papers 

 

Η μετοχής της τράπεζας σημειώνει πτώση 3% αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ενώ η Deutsch Bank με ανακοίνωση της παραδέχτηκε την έρευνα και τόνισε θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. 

 

Η Deutsche Bank βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών της Γερμανίας, με την υποψία της λειτουργίας μηχανισμών «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

 

Τον Σεπτέμβριο η ρυθμιστική αρχή BaFin διέταξε την τράπεζα να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όρισε ειδικούς ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διασφαλίσουν την διαδικασία.

 

Κατά το παρελθόν η DΒ είχε αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι οι εσωτερικές της διαδικασίες δεν ανταποκρίνονταν στους διεθνείς τραπεζικούς κανόνες, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο επιβεβαίωσε ότι ακόμη και μετά την επιβολή προστίμου για τις διευκολύνσεις που παρείχε σε Ρώσους πελάτες της προκειμένου να ξεπλύνουν περίπου 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν φρόντισε να διορθώσει τις πρακτικές της.

 

 

Με πληροφορίες από BBC, CNBC, ΑΠΕ 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr