Γερμανία: Έφοδος των διωκτικών αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Γερμανία: Έφοδος των διωκτικών αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Facebook Twitter
0

Έφοδος αστυνομίας και εισαγγελέα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Οι αρχές φαίνεται να έχουν πληροφορίες πως δυο στελέχη της τράπεζας βοήθησαν πελάτες να νομιμοποιήσουν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες μέσω οff shore εταιριών και λογαριασμών. 

Εκτός από τα κεντρικά γραφεία, παρόμοιος έλεγχος διεξάγεται και σε άλλα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, σε μια επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν περίπου 170 αστυνομικοί, εφοριακοί και αξιωματούχοι της Δικαιοσύνης. 

Η έρευνα ήρθε ύστερα από αποκαλύψεις που διέρρευσαν μέσω των Panama Papers 

Η μετοχής της τράπεζας σημειώνει πτώση 3% αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ενώ η Deutsch Bank με ανακοίνωση της παραδέχτηκε την έρευνα και τόνισε θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. 

Η Deutsche Bank βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών της Γερμανίας, με την υποψία της λειτουργίας μηχανισμών «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Τον Σεπτέμβριο η ρυθμιστική αρχή BaFin διέταξε την τράπεζα να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όρισε ειδικούς ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διασφαλίσουν την διαδικασία.

Κατά το παρελθόν η DΒ είχε αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι οι εσωτερικές της διαδικασίες δεν ανταποκρίνονταν στους διεθνείς τραπεζικούς κανόνες, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο επιβεβαίωσε ότι ακόμη και μετά την επιβολή προστίμου για τις διευκολύνσεις που παρείχε σε Ρώσους πελάτες της προκειμένου να ξεπλύνουν περίπου 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν φρόντισε να διορθώσει τις πρακτικές της.

Με πληροφορίες από BBC, CNBC, ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ