Γερμανία: Δεν ανασχηματίζει την κυβέρνηση η Μέρκελ παρά τις ανακατατάξεις στο κόμμα της

Γερμανία: Δεν ανασχηματίζει την κυβέρνηση η Μέρκελ παρά τις ανακατατάξεις στο κόμμα της Facebook Twitter
EPA
0

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. 

Έτσι το κυβερνητικό σχήμα παραμένει ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. 

«Η Καγκελάριος δεν σχεδιάζει ανασχηματισμό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας εμμέσως στον «χαμένο» της εσωκομματικής εκλογής στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει κυβερνητική θέση.

«Πιστεύω ότι, λόγω της εμπειρίας μου στην πολιτική και στην οικονομία, μπορώ να αντεπεξέλθω σε ένα τέτοιο πόστο», δήλωσε νωρίτερα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Μερτς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό «είναι θέμα της Καγκελαρίου».

Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU παραδέχθηκε πάντως ότι έχει ήδη συναντηθεί με την νέα Πρόεδρο του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ προκειμένου να συζητήσει την μελλοντική σχέση του με τον κομματικό μηχανισμό, αλλά τόνισε ότι επρόκειτο για εμπιστευτική συνάντηση και αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλά στελέχη του CDU ζήτησαν να αξιοποιηθεί οπωσδήποτε ο κ. Μερτς, καθώς έλαβε 48% στις εσωκομματικές εκλογές και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή του κόμματος, ενώ οι απόψεις του για την οικονομία έχουν ιδιαίτερη απήχηση σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ