Γερμανία: Το ανώτατο δικαστήριο δεν απαγορεύει το νεοναζιστικό κόμμα NPD

Γερμανία: Το ανώτατο δικαστήριο δεν απαγορεύει το νεοναζιστικό κόμμα NPD Facebook Twitter
1

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε σήμερα την κοινή προσπάθεια από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας να απαγορευτεί το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών ρατσιστικό και αντισημιτικό, με το αιτιολογικό ότι είναι πολύ ανίσχυρο για να συνιστά απειλή.

Στην απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω ανησυχίας για την αυξανόμενη στήριξη προς τις ακροδεξιές οργανώσεις εξαιτίας της δυσαρέσκειας για το κύμα μεταναστών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Βοσκούλε, αναφέρει ωστόσο ότι το κόμμα είναι αντισυνταγματικό στη φύση του.

«Το NPD επιδιώκει αντισυνταγματικούς σκοπούς, αλλά επί του παρόντος υπάρχει ανεπαρκής όγκος αποδεικτικών στοιχείων που να καθιστούν πιθανό η συμπεριφορά τους να έχει επιτυχή κατάληξη», υποστηρίζει ο ίδιος.

Τα ομόσπονδα κρατίδια ξεκίνησαν να διερευνούν την πιθανότητα της δικαστικής απαγόρευσης του κόμματος μετά την τυχαία εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU το 2011, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία εννέα μεταναστών και μίας γυναίκας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια