Γεωργία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου μετά τα χθεσινά επεισόδια

Γεωργία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου μετά τα χθεσινά επεισόδια Facebook Twitter
0

Οι μαζικές διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο στην Τιφλίδα και τα επεισόδια που προκλήθηκαν προκάλεσαν την παραίτηση του προέδρου της βουλής της Γεωργίας, του Ιρακλί Κομπαχίτζε.

Ο Κομπαζίτζε, που είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», παραιτήθηκε σε ένδειξη του «υψηλού επιπέδου ευθύνης» και όχι επειδή υποχώρησε «στα ανεύθυνα αιτήματα των αντιπολιτευόμενων κομμάτων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Κάχα Καλάτζε.

Το βράδυ της Πέμπτης, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την ομιλία που εκφώνησε στη γλώσσα του ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ, Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του, στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία (ΔΣΟ).

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, κρατούσαν σημαίες της Γεωργίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης πλακάτ που έγραφαν «Η Ρωσία είναι κατακτητής».Σύμφωνα με διεθνή μέσα, εκατοντάδες αστυνομικοί απώθησε τους διαδηλωτές προχωρώντας επανειλημμένα στη χρήση δακρυγόνων.

Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι έσπασαν τον κλοιό και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της Βουλής, Ιρακλί Κομπαχίτζε. Στις συγκρούσεις με την αστυνομία τραυματίστηκαν 240 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι 160 από τους τραυματίες είναι διαδηλωτές και οι υπόλοιποι αστυνομικοί.

.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ