LIVE!

Γεωργία: Η ΕΕ «χαιρετίζει» την απόσυρση του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

Γεωργία: Η ΕΕ «χαιρετίζει» την απόσυρση του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση για την απόσυρση ενός επίμαχου νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού», η ψήφιση του οποίου από το κοινοβούλιο είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη "ξένη επιρροή"», δήλωσε μέσω του Twitter η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στην Τιφλίδα. «Ενθαρρύνουμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στη Γεωργία να καταπιαστούν και πάλι με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Κόμματα της γεωργιανής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ωστόσο σήμερα πως θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης παρά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση «δεν θα σταματήσει όσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι η Γεωργία είναι αποφασιστικά δεσμευμένη σε μια φιλοδυτική οδό», αναφέρουν αντιπολιτευόμενα κόμματα σε κοινή δήλωσή τους και οργανώνουν απόψε μια νέα συγκέντρωση. «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δεκάδων διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί» κατά τις χθεσινές και τις προχθεσινές συγκεντρώσεις, πρόσθεσαν.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές, Τρίτη, και χθες, Τετάρτη, το βράδυ στην Τιφλίδα για να καταγγελθεί η ψήφιση από το κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού», παρόμοιου με ένα νόμο που ισχύει στη Ρωσία. Η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες ύδατος.

Μπροστά σ' αυτή την εκτεταμένη κινητοποίηση, το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνεριο ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε πως οι οργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, θα ήταν υπόχρεωμένες να καταχωρίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού», διότι διαφορετικά θα απειλούνταν με πρόστιμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Διεθνή / Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες των The Times, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου για τη διεξαγωγή «αμυντικών» επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
THE LIFO TEAM