GCHQ: H «βρετανική NSA» απέκτησε λογαριασμό στο Instagram

GCHQ: H «βρετανική NSA» απέκτησε λογαριασμό στο Instagram Facebook Twitter
EPA
1

Νέο «άνοιγμα» στα social media από την GCHQ, το βρετανικό αντίστοιχο της NSA, η οποία απέκτησε λογαριασμό στο Instagram σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη που έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. 

Όπως γράφει ο Guardian «μετά από χρόνια που οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας ξεσκονίζουν μυστικά τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, η GCHQ κάνει τη δημόσια επιδρομή της σε μια από τις πηγές για αυτού του είδους τις πληροφορίες, ανοίγοντας το δικό της λογαριασμό στο Instagram». 

Πριν δύο χρόνια η συεγκεκριμένη υπηρεσία, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών, είχε αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter. Σήμερα αυτός ο λογαριασμός έχει περίπου 75.000 followers. 

Έως τώρα η υπηρεσία έχει αναρτήσει στο Instagram μόνο μία φωτογραφία, η οποία δείχνει μια πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μια ταμπέλα που λέει πως δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας «οι άνθρωποι γενικά γνωρίζουν ότι δουλεύουμε 24/7 για να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να δουν πίσω από το προσκήνιο.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να διαλυθούν κάποιοι μύθοι και να δείξει ποιοι είμαστε ως άνθρωποι. Το κοινό δε θα μάθει μόνο για τη δουλειά μας, που είναι να είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς που θέλουν να βλάψουν τη χώρα, αλλά θα ρίξει και μια ματιά στα χόμπι μας, τα club και τις καφετέριες μας». 

Η υπηρεσία απέκτησε ιδιαίτερα κακή φήμη τα τελευταία χρόνια, όταν ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε πως υπέκλεπτε  τεράστιο αριθμό δεδομένων από ανθρώπους που δεν είχαν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. 

Το 2019 γιορτάζει τα 100 της χρόνια και ίσως το άνοιγμα στα socia media να εντάσσεται σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της. Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, «να ενθαρρύνει ταλαντούχους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί μας για να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθει κανείς το πώς έλυσε εν μια νυκτί η Θάτσερ το πρόβλημα του συνδικαλισμου στη βρετανική ΕΥΠ. Κατάργησε όλα τα trade unions και έδωσε το δικαίωμα μετάταξης σε όποιον δεν ήθελε να δουλεύει χωρίς συνδικαλισμό. Τέλος. Όποιος ήθελε και συνδικαλισμό και ΕΥΠ απολύθηκε.Κόπηκαν οι απεργίες και τα κομματικά παιχνίδια με φόντο τα εθνικά συμφέροντα.Εδώ έχουμε τους πρώην διευθυντάδες της ΕΥΠ να πολιτεύονται και τα κόμματα να κλείνουν το μάτι το ένα στο άλλο "σε κραταω".