Γάζα: Η στιγμή της ρίψης από αέρος 12 τόνων τροφίμων από την Ισπανία

Γάζα: Η στιγμή της ρίψης από αέρος 12 τόνων τροφίμων από την Ισπανία Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Η Ισπανία προχώρησε σήμερα στη ρίψη 12 τόνων τροφίμων από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αντιμετώπιση του λιμού που επικρατεί πλέον στην περιοχή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μετά από 22 μήνες συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Η Ισπανία συμμετέχει στην αποστολή αερομεταφερόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας, χρησιμοποιώντας ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος A400 της Πολεμικής μας Αεροπορίας», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο της επιχείρησης στην πλατφόρμα Χ.

Σύμφωνα με τον Άλμπαρες, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις συνολικά 24 πακέτων, το καθένα από τα οποία περιείχε 500 κιλά τροφίμων, δηλαδή 12 τόνοι συνολικά – ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε 2.500 μερίδες.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε πως φορτηγά με ισπανική ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται ήδη στα σύνορα της Γάζας, αναμένοντας την άδεια εισόδου.

Ωστόσο, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ρίψεις από αέρος δεν επαρκούν και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει οριστικά όλα τα χερσαία περάσματα, ώστε να επιτραπεί η μαζική είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα. Παράλληλα, ζήτησε την επίτευξη εκεχειρίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διανομή της βοήθειας.

Αρκετές δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, έχουν επίσης ξεκινήσει αντίστοιχες αποστολές αεροπορικής βοήθειας στη Γάζα, ακολουθώντας το παράδειγμα κρατών της Μέσης Ανατολής, καθώς η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρίνι, έχει επισημάνει ότι τέτοιες ρίψεις δεν μπορούν να σταματήσουν την επιδεινούμενη κατάσταση λιμού. Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Χ, οι ρίψεις είναι ιδιαίτερα δαπανηρές, έχουν περιορισμένο αντίκτυπο και μπορεί ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τους αμάχους που ήδη υποφέρουν από πείνα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM
Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM
Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

Διεθνή / Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

«Πρόκειται για προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή του κοινού από τη γενοκτονία στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM