Γάτα στη Γαλλία επέζησε του νέου κορωνοϊού: «Μετά βίας σήκωνε το κεφάλι της»

Γάτα στη Γαλλία επέζησε του νέου κορωνοϊού: «Μετά βίας σήκωνε το κεφάλι της» Facebook Twitter
0

Η Papille γουργουρίζει από ικανοποίηση απολαμβάνοντας και πάλι τη στοργή του ιδιοκτήτη της, αφού ανάρρωσε από την COVID-19.

Η εννιάχρονη γάτα είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση κατοικιδίου που προσβλήθηκε από κορωνοϊό στη Γαλλία, με πιθανή πηγή μόλυνσης τους ιδιοκτήτες της, που νόσησαν επίσης από τον ιό.

«Δεν γνωρίζαμε τι της συνέβαινε», λέει ο Μπριάν, που ζήτησε από το πρακτορείο Reuters να μην αποκαλύψει το επίθετό του, αφού η οικογένειά του έλαβε μηνύματα μίσους στα social media, αφότου αρρώστησε η γάτα. 

«Η μητέρα μου θεώρησε πως είναι περίεργο, καθώς εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα με έναν άνθρωπο: κόπωση, βήχα, ενώ έπεφτε κατά διαστήματα σε λήθαργο. Είπαμε ο ένας στο άλλον: πιθανόν να πρόκειται για COVID-19. Απίθανο, αλλά ίσως». Η διαίσθησή τους ήταν σωστή.

Ο 24χρονος Μπριάν, που είναι υπάλληλος σε πετροχημικό εργοστάσιο, εκδήλωσε συμπτώματα COVID-19 στα τέλη Μαρτίου οπότε πήρε άδεια από τη δουλειά του και μπήκε από μόνος του σε καραντίνα στο σπίτι του, όπου ζει με τους γονείς του.

Λίγες ημέρες αργότερα, η μητέρα του παρουσίασε υψηλό πυρετό και εξάντληση. Το τεστ της βγήκε θετικό. Καθώς η Φλοράνς ανάρρωνε στο κρεβάτι, η Papille καθόταν στην αγκαλιά της, περιγράφει ο Μπριάν με αποτέλεσμα να αρρωστήσει και εκείνη.

«Δεν μπορούσε να σταθεί, δεν αντιδρούσε όταν τη φωνάζαμε. Μετά βίας σήκωνε το κεφάλι της. Εμείς της μεταδώσαμε τον ιό», λέει ο Μπριάν. Η γάτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην κρατική κτηνιατρική σχολή στο νοτιοανατολικό Παρίσι.

«Η μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο δεν είναι κάτι το αδύνατο, είναι όμως πολύ σπάνιο», εξηγεί ο Renaud Tissier, επιστημονικός διευθυντής του Alfort National Vet School. «Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου άνθρωποι μολύνθηκαν από κατοικίδια».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ