Γάλλοι στρατιώτες προειδοποιούν για «εμφύλιο πόλεμο» - Κατηγορούν την κυβέρνηση για «ενδοτισμό» στο Ισλάμ

Γάλλοι στρατιώτες προειδοποιούν για «εμφύλιο πόλεμο» - Κατηγορούν την κυβέρνηση για «ενδοτισμό» στο Ισλάμ Facebook Twitter
Για εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία προειδοποιεί ανώνυμη ομάδα στρατιωτικών - Pixabay
0

Περίπου 75.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή που προειδοποιεί για «επαπειλούμενο εμφύλιο πόλεμο» στη Γαλλία.

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο δεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles, κατηγορεί τη γαλλική κυβέρνηση για «ενδοτισμό» στον ισλαμισμό.

«Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, που συντάχθηκε ανώνυμα από στρατιώτες προτού λάβει τη στήριξη χιλιάδων απλών πολιτών. 

Υπενθυμίζεται πως προ μηνός η γαλλική κυβέρνηση είχε καταδικάσει τη δημοσιοποίηση ανάλογης επιστολής, αυτή τη φορά από απόστρατους στρατηγούς. 

Η υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, είχε προαναγγείλει τότε την τιμωρία τους καθώς «αψηφούν τη νομοθεσία που απαγορεύει σε έφεδρα ή εν ενεργεία μέλη του στρατού να εκφέρουν δημόσια απόψεις για τη θρησκεία και την πολιτική». 

Ωστόσο, η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λε Πεν, υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, εξέφρασε τη στήριξή της στους περίπου 1.000 στρατιωτικούς που είχαν συντάξει εκείνη την επιστολή.

Ως προς την πρόσφατη, δημοσιεύτηκε χθες αργά την Κυριακή, αν και χωρίς να είναι σαφής ο αριθμός και ο βαθμός των υπογραφόντων.

Ωστόσο, οι συντάκτες της επιστολής περιγράφουν εαυτούς τους ως μέρος «της νεότερης γενιάς στρατιωτών που έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ή που έχει συμμετάσχει σε εγχώριες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις». 

Μάλιστα, στην επιστολή επικρίνεται ο τρόπος που η γαλλική κυβέρνηση αντιμετώπισε τους «πρεσβύτερους»: «Έδωσαν το είναι τους για να επιτρέψετε εσείς να γίνει η Γαλλία ένα αποτυχημένο κράτος;» 

«Εάν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, ο στρατός θα διατηρήσει την τάξη στο γαλλικό έδαφος», σημειώνεται επίσης.

«Κανείς δεν θέλει μια τέτοια άσχημη κατάσταση αλλά ναι, υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία και το γνωρίζετε πολύ καλά»προειδοποιούν οι συντάκτες της επιστολής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Valeurs Actuelles, από τη στιγμή της δημοσίευσής της, πάνω από 75.000 άτομα έχουν υπογράψει την επιστολή. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην τοξικομανής μητέρα

Διεθνή / To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην χρήστρια ουσιών μητέρα του

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό που λάτρεψε την αυτοβιογραφία του, ενώ η σύζυγος και η μητέρα του επιστρατεύτηκαν επί σκηνής
LIFO NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM