Γάλλοι μοναχοί «ξέμειναν» με 2,8 τόνους τυρί - Το πωλούν μέσω ίντερνετ

Γάλλοι μοναχοί «ξέμειναν» με 2,8 τόνους τυρί - Το πωλούν μέσω ίντερνετ Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένα γαλλικό μοναστήρι στην καρδιά της Βουργουνδίας ξεκίνησε διαδικτυακές πωλήσεις έκτακτης ανάγκης για να απαλλαγεί από χιλιάδες κεφάλια τυριών, τα οποία παραμένουν στα κελάρια του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Αβαείο Cîteaux, νότια της Ντιζόν, πουλά συνήθως το ημι-μαλακό τυρί του μόνο σε εστιατόρια ή επισκέπτες του καταστήματος, που διαθέτει η μονή.

Όμως, η πτώση της ζήτησης από τότε που ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού πέρυσι έχει αφήσει τους 19 μοναχούς με 4.000 κεφάλια τυριού. Ένα πρόβλημα που ζυγίζει περίπου 2,8 τόνους.

«Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στις 75 αγελάδες μας ότι έπρεπε να παράγουν λιγότερο γάλα, αλλά δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει», δήλωσε χαριτολογώντας, ο μοναχός Jean-Claude, υπεύθυνος μάρκετινγκ στο μοναστήρι, το οποίο ιδρύθηκε το 1098.

«Οι πωλήσεις μας μειώθηκαν σχεδόν κατά 50%», είπε, με τα γαλλικά εστιατόρια να παραμένουν κλειστά από τις 30 Οκτωβρίου, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα τρίτο κύμα των κρουσμάτων. «Πρέπει να καθαρίσουμε το απόθεμά μας» πρόσθεσε.

Το τυρί των μοναχών κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό φαγητού και ποτού του περασμένου έτους στη Λυών, προμαχώνας της γαστρονομικής κληρονομιάς της Γαλλίας.

Οι μοναχοί συνεργάστηκαν με το ιντερνετικό Divine Box, το οποίο πωλεί προϊόντα που κατασκευάζονται από μονές στη Γαλλία και όχι μόνο, με στόχο την πώληση τουλάχιστον ενός τόνου τυριού μέχρι την Τρίτη.

Η ελάχιστη παραγγελία είναι δύο κεφάλια τυρί, περίπου 23 ευρώ το καθένα, συν τα έξοδα αποστολής. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες για 700 κιλά. «Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε με αισιοδοξία ο Jean-Claude.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM