Γαλλία: Πυρκαγιά σε υποδοχής μεταναστών στο Παρίσι- Ένας νεκρός, 14 τραυματίες

Γαλλία: Πυρκαγιά σε υποδοχής μεταναστών στο Παρίσι- Ένας νεκρός, 14 τραυματίες Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά που φαίνεται να οφείλεται «σε εγκληματική αιτία» σημειώθηκε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε προάστιο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις άνθρωποι.

Ένας από αυτούς, που φέρεται να είναι ένας 40χρονος από το Μαλι, μεταφέρθηκε έχοντας χάσει τις αισθήσεις του σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά αργότερα έχασε τη μάχη με το θάνατο. 


Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο κέντρο αυτό όπου διαμένουν μετανάστες με νόμιμα έγγραφα οι οποίοι δεν έχουν οικογένεια και εργάζονται στη Γαλλία. Το κέντρο βρίσκεται στο προάστιο Μπουλόν- Μπιλανκούρ στο δυτικό Παρίσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, εντοπίστηκαν ίχνη καύσιμου και επιταχυντή φωτιάς στην είσοδο του εξαώροφου κτιρίου.


Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί στη Γαλλία πολλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών ή αστέγων.


Στο μεταξύ σήμερα περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σουδανοί, Αφγανοί και κάτοικοι Ερυθραίας απομακρύνθηκαν από αυτοσχέδιο καταυλισμό που είχε δημιουργηθεί στην είσοδο του Παρισιού, στο Σεν Ντενί. Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν προσωρινά σε τρία σχολεία.


Τον τελευταίο χρόνο έχουν εκκενωθεί περίπου 30 αυτοσχέδιοι καταυλισμοί προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα. Αναζητώντας μια βιώσιμη λύση για το πρόβλημα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό εγκαινίασε στα μέσα Νοεμβρίου ένα κέντρο υποδοχής με δυνατότητα στέγασης 400 ανθρώπων, το οποίο όμως γρήγορα αποδείχθηκε ανεπαρκές. Οι πρόσφυγες μένουν εκεί προσωρινά προτού μεταφερθούν σε πιο μόνιμες δομές.


Η δημιουργία αυτού του κέντρου έγινε προκειμένου να εκκενωθεί ο μεγαλύτερος αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Σταλιγκράντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.


Στον καταυλισμό αυτόν βρίσκονταν περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι και απομακρύνθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, μετά την εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί στη βόρεια Γαλλία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM